PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
abril
2020

Nou reforç en l’operatiu de neteja coincidint amb les noves mesures que a partir de dissabte permetran més sortides al carrer

Nou reforç en l’operatiu de neteja coincidint amb les noves mesures que a partir de dissabte permetran més sortides al carrer

Coincidint amb les noves mesures que a partir del proper dissabte, 2 de maig, permetran més sortides al carrer, l’Ajuntament impulsarà noves accions de reforç en la neteja i desinfecció de l’espai públic. Avui mateix es torna a programar un servei especial de neteja de grans parcs de la ciutat que es mantindrà inicialment durant el mes de maig i la nit de dissabte a diumenge un altre amb motxilles polvoritzadores als diferents barris. Tots dos dispositius es portaran a terme a les nits per minimitzar les molèsties a la ciutadania i s’emmarquen en el reforç general dels mecanismes de neteja que s’han impulsat les darreres setmanes per la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus.  

Pel que fa al dispositiu de neteja de grans parcs que s’inicia aquesta nit cobrirà el parc de Catalunya, Can Gambús, Parc Central del Vallès, Parc de la Romeua i Parc d’Odessa. El servei es farà amb hipoclorit sòdic seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i inclourà la neteja d’elements urbans com ara bancs, baranes o espais d’estada. Tindrà lloc a partir de les 10 de la nit i anirà a càrrec de 4 unitats de treball. 

D’altra banda, el que entrarà en funcionament la nit del 2 al 3 de maig és un segon servei de desinfecció amb motxilles polvoritzadores. El servei es realitzarà a les nits de dilluns a dissabte de maig. Es tracta d’un dispositiu complementari al que ja es porta a terme de forma ordinària amb sabó en calçades i voreres i que es realitza pel matí i per la tarda. La freqüència de pas serà d’entre 2 i 3 cops per setmana segons la zona. 

Cal recordar que aquesta mateixa setmana, l’Ajuntament en col·laboració amb la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d’Espanya, ha dut a terme, també en horari nocturn, un servei de neteja addicional dels principals carrers de Sabadell mitjançant aigua i hipoclorit.

Reforç dels controls per evitar desplaçaments a segones residències 

D’altra banda, aquests dies la Policia Municipal de Sabadell està reforçant els controls, per evitar els desplaçaments a segones residències. En aquest sentit, i tot que la gran part de la ciutadania està respectant les restriccions a la mobilitat contemplades per l’Estat d’Alarma, es fa una crida perquè tothom respecti el confinament i resti a casa seva. 

Encara pel que fa a les mesures de prevenció i control, des de diumenge 15 de març i fins ahir dimecres, dia 29, la Policia Municipal ha interposat 1.755 denúncies per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma. 

Categories Ajuntament, coronavirus, Salut Tags coronavirus, covid-19, espai públic