PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Setembre
2020

Ple Municipal del mes de setembre

A continuació els principals temes tractats al Ple municipal ordinari del mes de setembre.

Durant la sessió es va aprovar inicialment la modificació del Reglament d’ús de Centres Cívics, elaborat l’any 2006, per tal que un major nombre d’equipaments cívics puguin cedir els seus espais en les mateixes condicions que els centres cívics. Com a equipaments cívics s’entenen en un sentit ampli tots els equipaments que tenen espais al servei de les associacions i entitats de la ciutat. D’aquesta manera, a més dels espais dels centres cívics i dels de la Sala Polivalent del Parc del Nord, que fins ara es cedien en els termes que marca aquest reglament, s’han inclòs en les mateixes condicions de cessió l’Espai Emprius, el Mercat de Sant Joan, el Casal Pere Quart, les sales d’actes de les Biblioteques municipals i el patis i les sales d’actes del Museu d’Història i del Museu d’Art. Més informació

Així mateix durant la sessió es va donar un nou pas endavant en l’adequació dels terrenys que acolliran l’Escola Municipal de Música, a l’Eix Macià, i el Pavelló Poliesportiu dels Merinals. En aquest sentit, es van resoldre les al·legacions i aprovar provisionalment el Pla Especial urbanístic de desenvolupament de determinats equipaments comunitaris (PE-135), que possibilitaria aquestes dues construccions com també la construcció dels nous jutjats en el cas del solar de l’Eix Macià. Alhora, es preveu una reserva per a equipament educatiu en el terreny de Merinals. Més informació

També el ple municipal va aprovar sol·licitar a la Diputació de Barcelona l’ampliació del Parc Natural de Sant Llorenç i la Serra de l’Obac fins al sòl no urbanitzable del nord de Sabadell. La nova configuració inclouria els àmbits del bosc de Can Deu i el torrent de Colobrers. Per a més dades, clicar aquí.

En l’inici de la sessió, va prendre possessió del càrrec el nou regidor del consistori Pere Farrés Berenguer, que substituirà Juli Fernàndez al grup municipal d’Esquerra Republicana.

Així mateix, abans de finalitzar el ple es va prendre coneixement de la renúncia al càrrec del regidor del grup municipal de la Crida per Sabadell, Maties Serracant i Camps.

Altres temes que es van tractar a la part resolutiva del plenari van ser:

 • Rectificació de l'inventari general de béns i drets de l'Ajuntament de Sabadell a 31 de desembre de 2019. Aprovat.
 • Autorització a l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) per modificar el dret real d'hipoteca constituït sobre la concessió de domini públic per a la utilització privativa de la finca de propietat municipal situada al carrer de l'Estrella, 110. Aprovat.
 • Aprovació del reconeixement extrajudicial de crèdit de la despesa relativa a la subvenció atorgada a la Fundación Wassu l'any 2018, per col·laborar en un projecte de prevenció i investigació de la mutilació genital femenina a Gàmbia. Aprovat.
 • Atorgament d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a la Fundació Main, destinada a finançar el projecte Convivència, Diversitat i Enfortiment Social (CODIS) durant l'any 2020. Aprovat.
 • Resolució d'al·legacions i aprovació provisional de la modificació puntual del Pla parcial de Sant Pau de Riu-sec (PP-6M). Aprovat.
 • Aprovació inicial de l'Ordenança reguladora de l'administració electrònica. Aprovat.
 • Aprovació de la modificació del contracte del servei de neteja d'equipaments municipals (lots 1 i 2). Aprovat.
 • Aprovació inicial del quinzè expedient de modificació de crèdit del Pressupost General de l'Ajuntament de Sabadell per a l'exercici 2020. Aprovat.
 • Aprovació inicial del setzè expedient de modificació de crèdit del Pressupost General de l'Ajuntament de Sabadell per a l'exercici 2020. Aprovat.
 • Modificació de l'Acord-Conveni de condicions de treball del personal de l'Ajuntament de Sabadell 2019-2021. Aprovat.
 • Atorgament d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a la Unió de Comerciants del Mercat Central per a l'any 2020. Aprovat.
 • Atorgament d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a la Asociación de concesionarios de puestos de venta del Mercado Creu Alta de Sabadell per a l'any 2020. Aprovat.

Mocions aprovades:

A la part deliberativa i de control, el Ple va aprovar una moció presentada per les entitats Òmnium Cultural Sabadell i Assemblea Nacional Catalana-Sabadell, per subscriure el manifest per la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i la defensa de l'exercici dels drets fonamentals signat el 29 de maig de 2020 al Congrés de Diputats. També va aprovar les següents mocions:

 • Moció del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya, per al desplegament de mesures efectives contra la segregació escolar a Sabadell.
 • Moció del grup municipal de Ciutadans, per a la instal·lació de circuits de calistenia.
 • Moció dels grups municipals d'Esquerra Republicana de Catalunya, de Ciutadans i de Podem Sabadell de rebuig a la proposta efectuada pel govern de l'Estat a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies de centralitzar la gestió dels estalvis generats i en defensa dels recursos municipals.

Moció del grup municipal de Crida per Sabadell, de suport a l'Associació de Municipis per a la Gestió Pública de l'Energia.