PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
abril
2020

Portaveus municipals han visitat avui la Pista Coberta per veure com s’està desenvolupant la seva transformació en hospital temporal

Portaveus municipals han visitat avui la Pista Coberta per veure com s’està desenvolupant la seva transformació en hospital temporal

Portaveus de diferents grups municipals amb representació a l’Ajuntament han visitat avui els treballs que s’estan portant a terme a la Pista Coberta d’Atletisme per transformar-la en l’hospital temporal Vallès Salut. Durant la visita, acompanyats per l’alcaldessa, Marta Farrés, els portaveus del PSC, Junts x Sabadell, Ciutadans i Podem han visitat els diferents espais de l’hospital. Així mateix, professionals sanitaris del SEM i del Parc Taulí i un comandament de l’exèrcit els han explicat el procés de muntatge de l’equipament i quin serà el seu funcionament.

Mentrestant, l’activitat continua sent intensa a la Pista per tal de posar en marxa l’hospital al més aviat possible. Concretament avui es continuen habilitant els diferents espais destinats tant a les persones malaltes com als professionals sanitaris. Entre les feines, s’està col·locant mobiliari i llits, així com diferents elements de separació entre zones i espais com també treballant en instal·lacions de comunicació, ordinadors i cablejat d’oxigen.

L’evolució de l’hospital temporal a la Pista Coberta és una de les qüestions més destacades del dia en la gestió de la ciutat en relació amb el coronavirus. Altres novetats són:

  1. Atesa la continuïtat de les mesures de confinament, la zona blava, que estava suspesa fins a l’11 d’abril, prorrogarà la seva gratuïtat fins a la finalització de l’Estat d’Alarma.
  2. Els CAPs de Sabadell que es mantenen en funcionament, després de la reordenació implementada per la situació d’excepcionalitat, obriran Divendres Sant i Dilluns de Pasqua per tal d’assegurar la millor atenció a la població. Això permetrà, entre altres coses, evitar possibles acumulacions que es podrien donar amb quatre dies festius seguits. L’horari d’obertura serà de 8 a 20h excepte al CAP Can Rull que obrirà de 10 a 17h.

Recordem que a hores d’ara el CAP Ca n’Oriac atén de 8 a 20 hores de dilluns a diumenge però de dilluns a divendres fa només atenció a la població adulta. L’atenció pediàtrica es fa al CAP Concòrdia. D’altra banda, el CAP Nord està tancat, la seva atenció a la població adulta es fa al CAP Ca n’Oriac i la pediàtrica al CAP Concòrdia. Així mateix, ha tancat el CAP Gràcia, derivant les atencions al CAP de Merinals, com també el consultori del Poblenou, els pacients del qual s’atenen al CAP La Serra.

Per últim cal recordar que el CAP Concòrdia concentra les visites de pediatria dels CAP Concòrdia, Creu Alta, Can Rull i Nord i Ca n’Oriac.

  1. Avui, dos equips de l’Ajuntament realitzen per tota la ciutat el segon lliurament de medicaments en el marc del dispositiu articulat per la Corporació Sanitària Parc Taulí per dispensar medicació hospitalària a domicili i així evitar desplaçaments de pacients especialment vulnerables. Davant la crisi sanitària, l’Ajuntament ha impulsat diversos mecanismes per tal que unes 200 persones (personal funcionari, regidors i regidores) realitzin tasques relacionades amb la gestió de l’actual emergència, fent trucades a gent gran, distribuint medicació a domicili, repartint targetes moneder, etc.
  2. Des de diumenge, 15 de març, i fins ahir dimarts, la Policia Municipal ha interposat 906 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 29 de les quals es van interposar ahir. Des de Policia Municipal es vol reconèixer el comportament exemplar de la gran majoria de la població, que està mantenint el confinament i també la distància social quan s’ha de desplaçar, per exemple, per anar a comprar. Tot i això, des de l’Ajuntament es recorda la necessitat que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva.

El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.