PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

07
Novembre
2014

Un ampli ventall d’activitats dinamitzaran la reobertura del passeig de la Plaça Major el cap de setmana del 15 i 16 de novembre

Respectant els compromisos assolits, la ciutat recupera aquest emblemàtic espai abans de la Campanya de Nadal

Amb l’objectiu de posar en valor la finalització dels treballs de la segona fase d’urbanització del passeig de la Plaça Major i, alhora, dinamitzar la zona com a centre neuràlgic de ciutat, Ajuntament i comerciants han organitzat tot un conjunt d’activitats que es duran a terme el caps de setmana del 15 i 16 de novembre i del 21, 22 i 23 de novembre.

Aquest matí Josep Ayuso, tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, juntament amb Jordi Molins, president de l’Oficina de Dinamització del Centre, han explicat les activitats que es duran a terme, alhora que han retirat les tanques del perímetre del Passeig per permetre el pas de vianants.

En aquest context, Ayuso ha assenyalat:

d'aquesta manera, volem posar de manifest la gran satisfacció per la reobertura del Passeig, una esperada obra de millora per tots els veïns i comerciants de l’àmbit que podran tornar a gaudir d'aquest espai de convivència i de passeig. Les activitats que es faran els propers caps de setmana ajudaran a dinamitzar tot l’espai i omplir-lo de vida.

De la seva banda, Jordi Molins, qui també ha manifestat la seva satisfacció per recuperar el Passeig, ha dit:

ja podem dir que tenim Passeig, un fet molt important per als veïns i veïnes, per als comerciants i també per a la resta de la ciutadania que necessita tenir el seu centre neuràlgic com aquest”. Molins ha afegit: “també vull reconèixer l’esforç que ha fet l’Ajuntament per complir els terminis, tot i que en la darrera fase d’obres va semblar complicat.

Activitats previstes

El primer cap de setmana, el del 15 i 16 de novembre, es proposen activitats lúdiques per a tota la família, amb un marcat caràcter popular, així com l’acte central de reobertura del Passeig, a les 12 del migdia.

Concretament, el dissabte 15 de novembre, al matí de 10 a 2, es podrà gaudir d’activitats per a tota la família, com ara una sessió de conta contes, exhibició de country, de hip hop i breakdance, cercavila de gegants, tallers infantils, mostra d’entitats i bibliocarpa.

Ja a la tarda, entre les 5 i les 8, hi haurà diferents actuacions relacionades amb la cultura popular. Destaquen les interpretacions que faran els castellers, els bastoners o la plantada de bèsties, entre d’altres propostes.

Pel que fa a diumenge, 16 de novembre, el Passeig acollirà activitats esportives obertes a la participació, durant tot el matí. Així, s’han programat: un taller d’esgrima, malabars i bitlles, escacs, ping-pong, classe oberta de Zumba o exhibició de tai-txi. A la tarda, de 6 a 8, també s’han previst actuacions de diferents entitats culturals de Sabadell.

Campanya de Nadal

El tret de sortida de la Campanya de Nadal serà el següent divendres, 21 de novembre, a les 8 del vespre, amb la tradicional encesa de llums, que començarà al passeig de la Plaça Major. L’enllumenat de Nadal, però, com sempre, serà present a múltiples carrers i espais públics de la ciutat.

De fet, els llums s’encendran als eixos comercials de Sabadell fins al 6 de gener entre les 6 de la tarda i 2/4 de 10 del vespre. En total s'engalanen 54 carrers. Les diferents associacions de comerciants de Sabadell són les responsables d’aquest enllumenat, conjuntament amb l'Ajuntament.

El mateix dia de l’encesa de llums s’estrenarà la pista de gel al passeig de la Plaça Major. Amb una capacitat per a 100 persones a la vegada, aquesta pista de 30 x 16 metres estarà oberta entre el 21 de novembre i l’11 de gener entre les 11 del matí i les 2 del migdia i les 4 de la tarda i les 9 del vespre els caps de setmana, festius i període de vacances escolars. El dies feiners, dins el període lectiu escolar, només estarà oberta a les tardes i al matins només per a grups concretats. El preu de l’entrada serà de 6 euros per 30 minuts, amb preu reduït de 3 euros per a grups d’escolars de 25 nens mínim amb reserva prèvia.

Tampoc no faltarà enguany la tradicional Fira de Santa Llúcia, que s’ubicarà al passeig de la Plaça Major entre el 28 de novembre i el 23 de desembre, de 10 a 2 i de 5 a 9. Es tracta d’una de les activitats firals més arrelades i populars de la ciutat, que inicia l'ambient i el caliu de les festes de Nadal. Enguany, hi ha prop d’una trentena de casetes on es poden trobar figures i coves nadalenques d'artesania, arranjaments per a la llar i ornaments florals, com també avets, ponsèties i rams de la sort.

El nou Passeig

Amb la reobertura del passeig de la Plaça Major s’assoleix el compromís d’acabar les obres abans de la Campanya de Nadal i es recupera aquest espai emblemàtic de ciutat. El projecte ha buscat l’equilibri entre les diferents necessitats, possibilitats i sensibilitats que conflueixen en aquest espai central i de trobada i ha estat fruit d’un intens treball de debat i de participació.

A partir d’ara, doncs, el passeig de la Plaça Major es convertirà en l’espai diàfan més gran del Centre de Sabadell, amb una superfície total de prop de 5.511 m2, o sigui mitja hectàrea, que es configura com un espai de prioritat de vianants, que ha de permetre l’ús multifuncional d’aquest espai privilegiat.

A hores d’ara, però, faltaran elements per col·locar al Passeig, com és el cas de la peça artística d’Alfons Borrell, o l’element d’aigua. Ambdós es col·locaran previsiblement durant la tardor del 2015.

D’altra banda, els treballs subterranis del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya continuaran el seu procés i ben aviat s’iniciaran les obres del vestíbul de l’estació.

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags espai públic, passeig de la Plaça Major, urbanisme