PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

capsaleraarxiu

 • Participa
 • Arxivem la COVID

Arxivem la COVID

arxivemlacovid19

Crida a la ciutadania per documentar l'impacte de la Pandèmia

El teu testimoni escrit o parlat, les teves emocions i sensacions davant aquesta pandèmia, les teves fotografies i vídeos poden ser molt importants per ajudar a documentar i explicar en el futur els moments excepcionals que estem vivint. Per aquest motiu l'Arxiu Històric de Sabadell inicia una campanya ciutadana de recuperació i recollida d'imatges, vídeos, documentació gràfica o qualsevol testimoni que ens ajudi a explicar a les futures generacions l'experiència col·lectiva que estem vivint.

Volem construir una memòria plural, àmplia, democràtica i que s'ajusti a tots els punts de vista. Per aquest motiu necessitem que totes les sabadellenques i els sabadellencs que pugueu us adheriu a aquesta campanya iniciada per l'Associació d'Arxivers - Gestors de Documents de Catalunya i que s'està duent a terme per tot el país amb l'etiqueta #Arxivemlacovid19.

 • Quina documentació podeu donar?
  Fotografies i vídeos de Sabadell que ajudin a entendre com estem vivint el confinament: carrers buits de gent, aplaudiments des dels balcons, activitat duta a terme per treballadors essencials (hospitals, farmàcies o supermercats), com prepareu l'obertura i els primers dies d'activitat dels comerços i expressions musicals, culturals o artístiques que vosaltres considereu que val la pena que es conservin per sempre.
  Documents textuals, gràfics, dibuixos, cartells, pancartes en format paper o digital que heu fet durant el confinament per transmetre el vostre suport, emocions o recomanacions.
 • Com ho heu de fer?
  - Primer feu una selecció d'aquells materials que representen millor allò que ens voleu enviar (elimineu imatges borroses o desenfocades, si hi ha un elevat grau de repetició escolliu les imatges/vídeos que tinguin més contingut informatiu o millor composició).
  - Comproveu que la informació del dia i l'hora que han estat generats els vostres fitxers digitals són correctes. Això servirà als arxivers per contextualitzar millor els documents i evitar errors en la seva datació.
  -Creeu un document de Word on constin:
  a. Les dades personals del donant (Nom i Cognoms, DNI, adreça postal, codi postal, telèfon de contacte i correu electrònic)
  b. El nom i cognoms de l'autor de les fotografies/vídeos/documents
  c. Una breu descripció del seu contingut (ubicació, acció que es recull).
 • Esteu a l'últim pas! Abans d'acabar llegiu les “Condicions de participació” que hi ha a continuació, i, si hi esteu d'acord cal copiar el text en el document Word abans d'enviar-lo.

"Declaro que soc la persona autora dels documents, imatges, vídeos o àudios o bé que disposo de l'autorització per fer-ne el lliurament. En aquesta condició cedeixo a l'Ajuntament de Sabadell els drets de reproducció, distribució, comunicació pública (inclosa la difusió en línia) i transformació (inclosa l'adaptació), sense límit temporal ni territorial, explotació que l'Ajuntament podrà efectuar en qualsevol modalitat, canal o mitjà, així com podrà autoritzar terceres persones per a qualsevol ús excepte per a finalitats comercials.
Accepto que l'Arxiu Històric de Sabadell pugui fer una valoració de les aportacions i imatges lliurades i que, seguint els seus procediments i criteris, pugui decidir-ne la conservació o l'eliminació."

 • On ho heu d'enviar?
  Preferentment heu d'enviar els vostres documents de forma telemàtica a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. (no oblideu d'adjuntar el document Word amb tota la informació):
  - Per Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. indicant en el títol Arxivemelcovid19.
  - Per l'aplicació gratuïta d'intercanvi de documents Wetransfer si el material que envieu pesa més de 10 MB.
  - Podeu portar-ho presencialment, quan el confinament hagi acabat, a la seu de l'Arxiu Històric de Sabadell (C/ Indústria, 32). El personal de l'arxiu us atendrà a hores convingudes i descarregarà el material de manera segura.

Si disposeu de material que vulgueu cedir però teniu dubtes escriviu-nos un Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i us assessorarem sobre quina és la millor manera de fer-nos arribar els vostres arxius.