PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

Salutació del regidor de mobilitat i la regidora d’urbanisme

 

Mou-te per una Sabadell més Verda !

 

Participa en l’elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i col·labora en dissenyar el model de mobilitat la nostra ciutat per als propers anys.

 

Des de l’Ajuntament de Sabadell endeguem el procés de revisió i actualització del Pla de Mobilitat Urbana, PMU que data de l’any 2009; un instrument cabdal per definir el model de mobilitat que volem per la nostra ciutat en el futur.

Ara més que mai, les polítiques a nivell municipal han de posar l’èmfasi en la gestió de l’espai públic i els serveis existents, tenint com centre de prioritat la ciutadania i les seves necessitats a nivell social, econòmic i ambiental.

És en aquest marc on la mobilitat de les persones pren especial rellevància. Les accions i interaccions de desplaçament que cada dia efectuem a nivell individual, col·lectiu, ja sigui per obligació o per lleure, comporten mantenir una relació de convivència constant amb la nostra ciutat. I Sabadell ha de donar una resposta sostenible, prioritzant els hàbits de mobilitat saludables i el transport públic. En els darrers anys hem treballat en el perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, en la remodelació de la xarxa d’autobús urbà, en la implantació de carrils bicicleta, en la transformació de carrers en espais de prioritat de vianants, però encara ens queda molt camí per recórrer.

Volem una Sabadell més Verda, enfocada als objectius de desenvolupament sostenible i caminant cap a una efectiva transició energètica. Una ciutat on a tots els barris es pugui gaudir d’una qualitat de vida en els desplaçaments i en disposar d’espais on relacionar-nos i potenciar l’activitat social i econòmica. Una ciutat on les modalitats de transport sostenible puguin cobrir de forma massiva les necessitats per anar a treballar, estudiar, comprar, etc. i on el vehicle privat continuï exercint un paper sota la premissa irrenunciable del respecte a les persones i el medi ambient.

És per tot l’anterior que us necessitem. Necessitem de la vostra implicació per comptar amb un nou instrument de compromís que esdevindrà clau per l’avui i el demà de la nostra ciutat.

Finalment, animar-vos a visitar aquest nou espai web del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, la vostra porta d’entrada a poder participar d’una manera àgil i constant, alhora que estar informades i informats de tot allò que va esdevenint a l’entorn del Pla.

 

Jesús Rodriguez, tinent d’alcaldessa de l’Àrea de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà i Seguretat i Civisme.

Mar Molina, regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica