PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

QUALITAT DE L'AIRE

Sensibilització qualitat aire

L'Ajuntament inclou la qualitat de l'aire a la seva política de sensibilització i capacitació ambiental, i enfoca el treball de conscienciació des de diverses línies de treball.

Mapa cleanair mans

Projectes de ciència ciutadana, com ara el Com Respira Sabadell? - Cleanair@School, projecte orientat a alumnat de primària (10 a 12 anys) de mapificació del NO2 a la ciutat. S'han instal·lat 240 tubs en entorns educatius en dues fases, amb participació activa d'alumnat, professorat i famílies. A més del diagnòstic de la qualitat de l'aire, s'han debatut i proposat millores en termes de mobilitat, salut i contaminació per cada centre educatiu i a nivell de ciutat, a la trobada final de projecte - les Olimpíades de l'Aire.

Activitats per educació formal de 0 a 18 anys, a través dels programes de Ciutat i Escola (de 0 a 18 anys) o el Servei Comunitari (3r o 4t ESO):

    • S'ha dissenyat i ofert als centres educatius una activitat tipus Escape Room sobre qualitat de l'aire - titulada l'Habitació dels Mals Fums.
    • S'ha dissenyat un projecte de Servei Comunitari orientat a la mobilitat sostenible i la sensibilització sobre la contaminació urbana: Com Respira Sabadell?

Coorganització d'esdeveniments especialitzats, com ara el Congrés de Qualitat de l'Aire de Catalunya, la 1a edició del qual va tenir lloc a Sabadell a l'octubre de 2019 en format presencial, la 2a edició a l'octubre de 2021 en format híbrid, i la 3a edició es preveu pel 26-27 d'octubre de 2023, a Fira Sabadell.