PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

QUALITAT DE L'AIRE

Pla d'Acció Millora Qualitat Aire Sabadell

L'Ajuntament de Sabadell ha elaborat, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el seu Pla d'Acció per la Millora de la Qualitat de l'Aire (2017-2022), aprovat pel ple municipal el 29 de juny de 2017.

La col·laboració entre quatre institucions – l’Ajuntament, l’Agència d’Ecologia Urbana, Diputació de Barcelona i l’ISGlobal – ha permès elaborar una diagnosi per al PAMQA 2017-2022 amb un nivell de detall molt important, gràcies a la recol·lecció d’informació de més de 160 punts de la ciutat. Aquestes dades han estat facilitades per l’ISGlobal i han permès tenir una de les diagnosi d’aquest tipus de Pla més acurada de la regió metropolitana.

PAMQA SBD
El Pla té un pressupost associat de 20 milions d’euros i un període d’implantació fins al 2022. Proposa un total de 36 accions amb mesures destinades a reduir les emissions dels vehicles i a augmentar la utilització del transport públic i col·lectiu. També es preveu incrementar el nombre de desplaçaments a peu o amb bicicleta i reduir les emissions derivades de la distribució de mercaderies, entre altres. Més de la meitat de les mesures estan relacionades amb el sector de la mobilitat i s’inclouran en l'elaboració del Pla de Mobilitat Urbana de Sabadell.

Descarrega't el Pla Local aquí. Part 1. Part 2.

Entre les mesures més destacades hi ha la inversió de 7,3 milions d'euros en la transformació de places i carrers per incrementar zones de vianants, desplaçaments amb bicicleta, noves àrees d'estada i zones verdes. Així mateix, es reconeixerà dina la ciutat la primera Zona de Baixes Emissions o Zona Urbana d'Atmosfera Protegida, i la implantació de camins escolars fins a 20 centres educatius. Es preveu l'adquisició de 27 autobusos híbrids fins al 2021, per valor de 7 milions d'euros.