PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

EDUCACIÓ AMBIENTAL

Activitats ambientals divulgatives

A escala local i amb caràcter periòdic anual, a Sabadell es desenvolupen activitats divulgatives, com ara:

Festa del Parc Agrari. El compromís amb la defensa de la natura i del rodal de Sabadell, així com el foment dels productes agrícoles de qualitat i de proximitat que s’hi fan, centren la Festa del Parc Agrari de Sabadell. Es tracta d’una festa anual en la que es duen a terme diferents activitats com ara un concurs de fotografia i dibuix, tastets de productes del parc, recorreguts i plantada d´arbres. La festa es coorganitza conjuntament amb la Festa de l’Arbre de la UES.

Plantada d’arbres. Plantades arbres amb públic escolar que es realitzen a diferents zones del Rodal de Sabadell per tal de sensibilitzar sobre la importància dels espais naturals al voltant de la ciutat i  mantenir/ recuperar la biodiversitat. A tall d'exemple: [+]

Clean Up Day Sabadell. Activitat vinculada a la neteja d’espais de llera fluvial i forestals per sensibilitzar sobre la importància de la seva custòdia i valor ecològic i paisatgístic.

 

Ciència ciutadana

CleanAir@School. Campanya de mapificació de la qualitat de l'aire a l'entorn escolar. Es treballa amb mètodes passius i participen escoles de primària de l'Agenda 21 Escolar Plus en grups de 8 centres per curs escolar, des del curs 2019-2020.

FoodE. Treballs d'experimentació agroecològica, dirigit  a estudiantat de secundària, en el marc d'un projecte europeu

Sons de Sabadell. Campanya de mapificació acústica de la ciutat amb l'objectiu d'identificar indrets/localitzacions d'alta qualitat acústica i quins són els seus sons "identificadors/distintius", que conformen el paisatge acústic de Sabadell. (A partir del curs 2021-2022)

 

Setmanes temàtiques.

L’Ajuntament de Sabadell participa activament en diverses setmanes temàtiques orientades a la capacitació i sensibilització de la ciutadania en temes específics.

Setmana Sense Soroll.

Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic.

Setmana de la Mobilitat Sostenible.

 

Esdeveniments regionals:

L'Ajuntament de Sabadell participa activament en diversos esdeveniments de caràcter supramunicipal on l'ens local té un rol impulsor o promotor:

Acusti.cat - Congrés d’Acústica de Catalunya. Esdeveniment bianual, primera edició amb seu a Sabadell (2016).

Congrés de Qualitat de l’Aire. Esdeveniment bianual, primera edició amb seu a Sabadell (2019).

Congrés de Pobresa Energètica de Catalunya. Esdeveniment bianual, primera edició amb seu a Sabadell (2016).

 

Campanyes de comunicació ambiental.

SOS WC. Campanya destinada al públic general per sensibilitzar sobre l’impacte ambiental en l’entorn i el sistema de depuració de les tovalloletes d’un sòl ús. (Des de 2017). [+]