PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

Sensibilització i capacitació energètica

sensibilitzacio

 

Des de l’Ajuntament de Sabadell s’impulsen i coorganitzen diversos programes estables i projectes singulars amb l’objectiu de capacitar, empoderar i sensibilitzar la població contra l’emergència climàtica i el desenvolupament sostenible. Entre ells, i en clau climàtica, destaquem:

 

 

Marató d’Estalvi Energètic per la Pobresa Energètica

Des del 2019 es promou una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia durant un mes en forma de “Marató” que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi  econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica. Té com a objectiu general aconseguir un 10% d’estalvi en els subministraments d’equipaments municipals: aigua, gas i electricitat. Sabadell hi participa conjuntament amb altres municipis i altres administracions, implicant milers de treballadors, alumnes i usuaris a tota Catalunya. Aquests col·laboraran en accions com: reducció d’hores en la climatització, tancament de lluminàries, aturades parcials d’ascensors, reducció de la freqüència de neteja de filtres, avançament del tancament d’espais per estalviar durant el mes, entre d’altres.


Cursa Solar del Vallès

Des del 2016, la Cursa Solar del Vallès és una competició de petits vehicles solars. Alumnat de cicle superior d’educació primària i alumnes de 1r d’ESO durant el primer semestre de l’any dissenyen i construeixen un petit vehicle solar sobre una base motriu comuna (motor i panell fotovoltaic). L’objecte és competir en una única jornada, en què guanyarà l’equip que aconsegueixi millor puntuació en un seguit de proves en què s’avaluarà el disseny, les solucions adoptades i les prestacions tècniques i de velocitat del vehicle presentat per cada escola.


Setmana d’Energia i Canvi Climàtic

Des del 2004 la ciutat celebra al mes de maig-juny la Setmana de l'Energia i el Canvi Climàtic, amb un programa d'actes variat que s'emmarquen en la celebració de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible (EUSEW). El programa, coorganitzat per múltiples entitats i organismes de la ciutat, s’orienta a activitats informatives, culturals, lúdiques i tècniques, que apropen els principis de l'estalvi i l'eficiència energètiques, un nou model energètic, i la importància de les energies renovables a tots els consumidors.


Ciutat i Escola

Des del 2002 i en l’àmbit de l’educació formal, la ciutat compta amb un programa estable d’activitats de sensibilització adreçades al públic de 0 a 18 anys – Ciutat i Escola, on es plantegen diverses activitats de durada temporal curta per la promoció d’energies renovables i eficiència energètica.


Comptadors Intel·ligents

Des del 2009 s’ha implantat a la ciutat un projecte pioner a l’Estat espanyol de capacitació a les llars sobre l’estalvi energètic i optimització de la factura elèctrica amb l’ajut d’un comptador mòbil instantani, comptadors intel·ligents. L'objectiu de la campanya és fomentar l'estalvi energètic a l'àmbit domèstic a partir de la informació facilitada pel comptador en termes d'energia, tones de CO2 i cost econòmic de l'energia consumida a l'instant. El projecte, desenvolupat en fases anuals ha beneficiat amb més de 180 famílies i més de 340 persones, que han aconseguit una millora mitjana del 12,3% en forma d’estalvi.