PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

Marató d’Estalvi Energètic

L'Ajuntament de Sabadell participa des del 2019 a la Marató de l’Estalvi Energètic per a la lluita contra la pobresa energètica, la campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum de l’energia (aigua, electricitat i gas) que té com objectiu destinar l’estalvi econòmic aconseguit a accions contra la pobresa energètica.

Si l’any 2019 van ser els equipaments esportius, l'any 2020 són les set biblioteques municipals les encarregades de participar-hi. Serà la segona vegada que la ciutat participa en aquesta iniciativa, en la qual també hi ha ciutats com Barcelona, Esplugues de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Palau-solità i Plegamans, Sant Boi de Llobregat i Sant Cugat del Vallès. A més, també hi prenen part nou departaments de la Generalitat. En total, hi ha 150 edificis participants.

marato energia

La Marató de l’Estalvi Energètic per a la Lluita contra la Pobresa Energètica, creada i coordinada per l’empresa L’Origen, amb la participació de les administracions locals i de la Generalitat, és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica.

Es tracta d’un projecte transversal que pretén aconseguir, també, esforços puntuals que siguin potents i visuals i, en la mesura del possible, crear empatia amb la problemàtica de la pobresa energètica. No és una competició, però igualment demana esforços extraordinaris als qui hi participen.

 

Amb l’objectiu del 10% d’estalvi energètic, es pretén aconseguir reduir en més de 1.000.000 kWh els consums d’electricitat i gas i en més de 5.700 m3 el consum d’aigua, dels consums totals dels 122 equipaments participants.

L'experiència dels equipaments esportius...

L’any 2019, durant el mes de febrer, els nou equipaments esportius de Sabadell que hi van participar van aconseguir estalviar entre un 8 i un 10% d’aigua, gas i electricitat.

Es van estalviar 9.860 kWh en el consum d’electricitat, cosa que representa un 10,15% d’estalvi respecte del curs anterior; 90 metres cúbics d’aigua, és a dir, un 9,38% d’estalvi respecte del mateix període del 2018, i 10.738 kWh en el consum de gas, que representen un 8,65% d’estalvi.