PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

Declaració d’Emergència Climàtica

DeclaracioEmergencia

L’Assemblea General de Nacions Unides l’any 2015 va aprovar l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, on es dissenya l’acció global i es configura un full de ruta per assolir una meta comuna: el desenvolupament mundial sostenible.

Davant l’emergència climàtica diverses institucions han fet la corresponent declaració en el seu nivell d’administració: des del Parlament Europeu, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona o diversos ens locals de l’entorn català.

En el context actual de crisi climàtica i necessitat dels ens locals de donar-hi resposta efectiva, el 2018 es va constituir formalment l’Assemblea Urbana de Catalunya, i l’Ajuntament de Sabadell va aprovar la seva adhesió a finals de 2019.

L’Ajuntament de Sabadell ha impulsat polítiques ambientals proactives recollides en l’Agenda 21 Local (des de 2001 fins 2010) així com l’Agenda 21+10 (vàlida des del 2011 a 2020), a més de diversos plans estratègics vectorials que responen a necessitats específiques en matèria de lluita contra el canvi climàtic, millora de la qualitat acústica, millora de la qualitat de l’aire, estalvi d’aigua, verd urbà, mobilitat sostenible, entre d’altres.

En el mes de febrer de 2020, l’Ajuntament de Sabadell declara l’emergència climàtica de la ciutat i n’aprova l’Agenda 2030 de Sabadell, que es configura amb un text introductori així com deu punts d’acords on queden establerts els compromisos acordats, configurats en dos blocs: els compromisos assumits respecte de l’àmbit d’actuació d’Ajuntament (set) i els compromisos assumits respecte del total de l’activitat municipal (nou).

Text Declaració Emergència Climàtica de Sabadell [+]