PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

EDUCACIÓ AMBIENTAL

 

Educació per la Sostenibilitat a Sabadell

L’Educació Ambiental, impulsada de forma estratègica ja des de la dècada de 1970 ha agafat un protagonisme creixent a nivell curricular, comunicatiu i polític. Esdevé actualment un dels pilars fonamentals per la lluita contra l’emergència climàtica, i l’eina més eficaç per generar el canvi de model necessari cap a una societat sostenible.

A nivell local Sabadell impulsa des de 2001 l’Agenda 21 Local, que vertebra les polítiques, programes i accions claus per reduir la petjada ambiental i fomentar nous models de consum i/o ús dels recursos. Aquesta estratègia ha tingut continuïtat en l’Agenda 21+10 (període 2011-2020), i en la Declaració d’Emergència Climàtica i aprovació de l’Agenda 2030 per la ciutat de Sabadell, aprovades a principis de 2020.

A totes elles, l’educació per la sostenibilitat es planteja com un element necessari per l’impuls de les polítiques, accions i estratègies de transformació ambiental, social i cultural necessàries per aturar i/o adaptar-nos a la crisi climàtica. Sabadell no disposa d’una estratègia d’educació ambiental local, però hi ha diversos plans estratègics on apareix l’Educació per la Sostenibilitat com element destacat. Entre ells, podem mencionar:

Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima, voluntari i vinculat al compromís local del Pacte de les Alcaldies pel Clima, amb caràcter quinquennal.

Pla d’Acció per la Millora de la Qualitat Acústica de Sabadell , d’obligat compliment com a municipi pertanyent a una aglomeració de soroll, amb caràcter quinquennal. 

Pla d’Acció per la Millora de la Qualitat de l’Aire de Sabadell, d’obligat compliment com a municipi de més de 100.000 habitants, amb caràcter quinquennal.

Pla Director del Parc Agrari, voluntari, amb caràcter quinquennal.

En aquest sentit, les accions i programes d’Educació per la sostenibilitat en actiu a Sabadell, s’estructuren en cinc blocs:

Educació per la Sostenibilitat formal
Educació per la Sostenibilitat no formal
Activitats ambientals divulgatives