CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  24
  Març
  2020

  La Policia Municipal vigilarà amb drons que es respecti el confinament de l’Estat d’Alarma

  La Policia Municipal vigilarà amb drons que es respecti el confinament de l’Estat d’Alarma

  La Policia Municipal vigilarà amb drons que es respectin les restriccions a la mobilitat derivades de l’Estat d’Alarma a zones com grans parcs urbans, el Rodal i el Ripoll. Aquest mecanisme de vigilància addicional s’iniciarà els propers dies, un cop els agents hagin rebut l’entrenament  específic per fer-los servir. En aquest marc, tot i que la gran majoria de la població està complint amb el confinament, l’Ajuntament recorda la importància que tothom respecti les mesures decretades i fa una nova crida perquè la ciutadania resti a casa seva.

  Aquesta és una de les qüestions abordades avui a la reunió de la Comissió de Seguiment:

  1. A banda de l’ús de drons, la Policia Municipal continua fent controls i recorreguts en cotxe per comprovar si s’està complint amb el confinament i recordant les recomanacions a la ciutadania a través dels altaveus. Des de diumenge 15 de març, la Policia Municipal ha interposat 358 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 44 de les quals es van interposar ahir.
  1. D’altra banda, des d’avui les banderes de l’edifici consistorial onegen a mig pal en senyal de dol per les víctimes del coronavirus i en solidaritat amb les seves famílies, així com amb el conjunt d’afectats i afectades pel COVID-19. Així es va decidir ahir en Junta de Portaveus a proposta del govern municipal.
  1. Així mateix, i a proposta del grup municipal de Junts per Sabadell a la Junta de Portaveus, a partir d’avui a les 8 del vespre s’il·luminarà la Torre de l’Aigua com a suport a la tasca que estan portant a terme els professionals sanitaris.
  1. Es recomana a la ciutadania que no faci servei les fonts públiques mentre duri la crisi sanitària, atès que són instal·lacions on pot haver contacte amb les mans o la boca. L’Ajuntament treballa per tancar aquelles que sigui possible o adoptar mesures per evitar-hi l’accés.
  1. L’Ajuntament continua a l’espera de rebre 5.400 targetes moneder de la Generalitat destinades a famílies amb fills que tenen concedit un ajut menjador. Un cop es rebin, s’activarà tot el dispositiu municipal per distribuir-les. En aquest marc, s’iniciarien les trucades a les  famílies beneficiàries per començar com més aviat millor el lliurament a centres educatius de la ciutat. En tot cas cada família serà contactada per establir data, hora i lloc, tot respectant les mesures de protecció i distanciament social establertes per l’actual situació d’emergència sanitària.

  Les targetes moneder que es rebran de la Generalitat tenen com a objectiu substituir l'import dels ajuts mentre els centres educatius estiguin tancats. A l’espera que arribin, l’Ajuntament continua endavant amb el mecanisme impulsat per garantir l’alimentació dels infants a través de prestacions d’urgència social.

  El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament aquesta situació d’emergència mèdica.

  Categories Ajuntament, coronavirus, Govern, Policia Municipal, Salut Tags coronavirus, Covid-19