PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Desembre
2018

Teixint el Nadal, el parc nadalenc de Sabadell, s’estén al nord i sud de la ciutat

Per primer cop, el Cap d’Any infantil tindrà lloc a tres indrets diferents

Teixint el Nadal, el parc nadalenc de Sabadell, s’estén al nord i sud de la ciutat

El Teixint el Nadal –el parc nadalenc de Sabadell– començarà el dissabte 22 de desembre i s’acabarà el 4 de gener del 2019, amb l’objectiu de proposar activitats diverses per als infants que estan de festa. Tindrà lloc a la plaça del Doctor Robert i al Racó del Campanar, però s’estendrà per primer cop a la plaça del Pi  i a la plaça de la Creu de Barberà.

Montserrat Chacon, regidora de Cultura, destaca precisament que

pensem que cada infant de la nostra ciutat ha de gaudir d'aquestes festes per mitjà d'una proposta cultural de qualitat, pensada expressament per a ells. Per això, no només revalidem el parc de Nadal, sinó que apostem per fer-lo arribar a més indrets de la ciutat. I ho fem amb Teixint el Nadal, una proposta bastida al voltant d'un relat comú, obert a tota la ciutadania, independentment dels seus referents culturals

La regidora ha afegit que

es tracta d’un model que hem implementat prèviament durant la Festa Major i la festivitat de la Salut, i que intenta mica en mica, ser capaç de fer una mirada de ciutat més àmplia i completa. Un model que espero es podrà ampliar en les properes edicions

El parc inclourà una programació molt àmplia, amb propostes simultànies i canviants al llarg dels dies, amb l’objectiu de generar un espai de trobada familiar en una aposta per la qualitat de les activitats de lleure nadalenc.

Hi haurà l’Espai de Jocs de manipulació, d’imaginació, d’experimentació i activitats lúdiques; tallers de manualitats creatives amb diferents materials, amb especial prevalença de materials reciclats i tèxtils; l’Espai per als Menuts, que inclou espectacles i instal·lacions interactives per despertar el seu interès per la música, la creativitat o la curiositat; la Carpa dels Espectacles, amb rondallaires, contacontes, músics formant part d’una programació continuada; l’Espai de Lectura - la Biblioteca de la Fàbrica, zona dedicada al descans i a la lectura, i El Teler dels Desitjos, element icònic del Teixint el Nadal, on tothom, grans i petits, podran escriure el seu desig de Nadal en una etiqueta com les del món del tèxtil i penjar-la al gran teler que presideix el parc de Nadal.

El Teixint Nadal al centre de la ciutat estarà obert d’11 a 2 i de 4 a 8, excepte el 24 i el 31 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener, quan només hi haurà activitats en horari de matí. Pel que fa a les places del Pi i de la Creu de Barberà, s’hi han programat cinc espectacles de carrer els dies 22, 23, 29, 30 i 31 a cadascun dels espais. Seran a les 12 del migdia a la plaça de la Creu de Barberà i a les 5 de la tarda a la plaça del Pi, excepte el dia 31, que serà a les 12 del migdia a totes dues places.

A Sabadell el parc de Nadal té com a fil conductor el passat tèxtil

Tot el Teixint el Nadal gira a l’entorn de l’imaginari i l’estètica de les fàbriques tèxtils de principis del segle XX. Per això inclou 1 gran teler com a element central que funciona com a arbre de Nadal, 5 xemeneies teixides de colors, que treuen fum i s’il·luminen a la nit, 40 catenàries artístiques en forma de teler, 1 tòtem de programació en forma de gran vestidor, a més de tallers d’etiquetes tèxtils que es pengen amb els desitjos dels infants escrits al gran teler i tallers de manualitats confeccionats amb materials tèxtils. Tot inspirat en el conte Nit de Reis a Sabadell, per tercer any consecutiu.

Recollida de claus

D’altra banda, al parc de Nadal (i també al Vapor Reial els dies 3 i 4 de gener, a Fira Sabadell) hi haurà un punt de recollida de les claus que els nens i nenes poden portar de casa per tal de fondre-les i fer la Gran Clau de la Ciutat que serà lliurada a  l’Acte de Rebuda dels Reis d'Orient, el 5 de gener, a 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça de la Creu de Barberà, prèvia a l’inici de la Cavalcada.

Dies especials

A més dels diferents espais que funcionaran al llarg de tots els dies, hi haurà espectacles i activitats especials, com el 22 de desembre, que tindrà lloc l’espectacle d’inauguració, a les 12 del migdia, amb la companyia Efímer i els espectacles Traps i Lo Carrofil, a la Carpa dels Espectacles. A més, hi ha programat Engruna Teatre i Sherezade Bardají.

El 28 de desembre, La Llufi protagonitzarà la tradicional festa dels Sants Innocents, que enguany es centrarà en la música, a més de les activitats que formaran part d’una gimcana i es repartirà xocolata i el pa de llufa.

El Cap d’Any infantil, el 31 de desembre, totes les activitats s’adequaran per celebrar la gran festa i, a les 12 del migdia, sonaran les campanades i es donarà la benvinguda al 2019 amb crispetes per a tots els assistents, seguit d’una festa popular. Per primera vegada aquesta activitat es farà, a més del centre, a les places del Pi i de la Creu de Barberà.

Finalment, el 4 de gener al matí, tindrà lloc l’acte de lliurament dels desitjos a l’Ambaixador dels Reis d’Orient, en un cofre amb tots els missatges que s’hagin anat anotant i penjat al llarg de tots els dies al Teler dels Desitjos.