PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
COOPERACIÓ

Campanya "Parla'm de pau", de la Comissió d'Educació per la Ciutadania Global

Dibuixos Parlam de pau 10 page 0001 defLa Comissió d’Educació per la Ciutadania Global presenta la campanya “Parla’m de Pau”, una proposta treballada conjuntament amb l’Escola Pia de Sabadell per conscienciar i reflexionar amb els infants sobre el concepte de pau i sobre quines actituds provoquen violència i quines fomenten la pau.

Per elaborar el material de campanya s’ha fet un taller amb el grup de 4t B de l’Escola Pia de Sabadell on s’ha treballat de manera dinàmica i participativa amb l’alumnat i on hem pogut descobrir què és la pau per cada nen i nena i quins són els seus desitjos de pau per a les seves famílies i per al món.

El taller pretén fomentar la cultura de pau i aprofundir sobre què podem fer nosaltres per fomentar la pau, no només al món, sinó a l’escola, al carrer, a casa... i al nostre entorn més proper.

Dibuixos Parlam de pau 2 page 0001 defAquesta iniciativa és la segona que es treballa en xarxa i de manera participativa entre diferents entitats de cooperació i l’Ajuntament, i la primera creada per la Comissió que es duu a terme en un centre educatiu.

Algunes de les reflexions que han sortit del taller:

  • La violència és qualsevol acte que fereix l’altre o que té intenció de fer mal. Sovint les conseqüències de la violència són la destrucció, l’odi i el rancor.
  • Les actituds violentes davant del conflicte mai el solucionen, sinó que l’empitjoren. La violència provoca més violència.
  • Les alternatives a la violència ens costen de veure i depenen de la nostra pròpia actitud personal (diàleg, escolta activa, respecte, etc.)
  • La diferència a vegades comporta disputes i conflictes, però la diversitat i la diferència poden ser un valor positiu i d’enriquiment mutu

Us convidem a veure aquest vídeo on podreu veure com ha anat el taller!

Més informació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.