PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
COOPERACIÓ

Botiga de Comerç Just Sabadell

Rodal1

La Comissió d'Educació per la Ciutadania Global (ECG) ens explica...

Bon dia a tothom! Dins de la campanya activa de COMERÇ JUST, avui us volem parlar de l’ecobotiga cooperativa “el Rodal”.

El Rodal s’identifica com una botiga amb producte ecològic, sostenible i amb un impacte social, on hi pot comprar tothom.

És una cooperativa de consum sense afany de lucre que pertany a sòcies i socis, i on es decideix de manera horitzontal.  

Parlem amb un dels socis fundadors. Ell és en Còmic Sedó, persona que ens  acull amb molta simpatia i naturalitat. I li fem les 3 preguntes següents:

-Per què teniu productes de comerç just?

Perquè no entenem productes que no siguin de comerç just. És una raó bàsica. Perquè tenim criteris de comerç just. Creiem amb els drets humans, gènere, impacte sostenible i consum transformador. Tot el que venem entenem que és un comerç just. Aquesta cooperativa és de classe treballadora per cobrir les nostres necessitats.

-Quin tipus de consumidor compra productes de comerç just?

Aquí tothom, perquè no hi ha alternativa, perquè tot forma part d'un comerç just.

-Què hauríem de fer per comprar més productes de comerç just?

És una qüestió de princips. Bé és cert que els preus poden ser més cars,però si tenim en compte la sostenibilitat són més barats. També cal tenir en compte el medi ambient. Nosaltres som una cooperativa sense afany de lucre.

Bé, marxem del “rodal” molt convençuts de la seva política i com a suport al comerç sostenible. Ens ha agradat tant que sortim amb la fermesa de pensar-nos de fer-nos-en socis. Agraïm de tot cor que ens hagin atès de forma tan generosa i hospitalària.

(Abril 2021)