CA EN ES
 
COOPERACIÓ

Xerrades de Comerç Just a escoles de Sabadell

Xerrades comerç just

Oxfam Intermon ens explica...

Des del curs 2008-2009 estem fent xerrades als centres de Sabadell que ho sol·liciten al programa Ciutat Escola de l’Ajuntament de Sabadell

Quan teníem la botiga, la xerrada tenia tres parts: una xerrada-col-loqui amb l’alumnat, una petita degustació de pà (que alumnes aportaven) amb crema de cacau i avellanes que nosaltres regalàvem i una visita comentada a la botiga.

Posteriorment, la xerrada té dues parts: la xerrada-col-loqui i la petita degustació (aquest curs a causa del coronavirus no és possible).

La xerrada té consta tres parts: una introducció per explicar la feina d’Oxfam Intermón (projectes de cooperació, acció humanitària i activitats de mobilització i sensibilització ciutadana). Després, el visionat d’un vídeo de poca durada adaptat a cada grup d’edats que mostra les causes de l’empobriment de milers de camperols i camperoles degut al domini de les grans multinacionals del cafè, cacau, canya de sucre, ..., i l’alternativa del funcionament d’una cooperativa de comerç just . Finalment, la tercera part es dedica a interactuar amb els nens i nenes per investigar les causes de l’empobriment i comentar un per un els criteris del comerç just

El Comerç Just és una eina bàsica que tens al teu abast per combatre la grandíssima desigualtat que existeix entre el que paguen els consumidors i les consumidores i el que reben els petits agricultors i agricultores pel seu treball. Per què? Perquè garanteix que aquests milions de persones rebran una recompensa justa pel seu treball.

El Comerç Just s’estableix sobre unes bases d’igualtat i transparència en les relacions de treball que permeten millorar les condicions de vida dels productors i productores dels països del Sud, però també comunicar als consumidors i a les consumidores finals que els productes que adquireixen han estat elaborats en condicions dignes.

(Abril 2021)