PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
COOPERACIÓ

Com implicar les persones joves en projectes de cooperació

Taller d’Art, Cultura i Creació ens explica...

implicarjovesEl col·lectiu jove, caracteritzat pels ideals, la motivació i la creativitat, està especialment  disposat a participar d’iniciatives solidàries i compromeses amb la comunitat de forma voluntària. Part d’aquest interès troba resposta en la col·laboració desinteressada amb entitats de cooperació i solidaritat a través de projectes en l’àmbit local i internacional.

Mobilitzar les persones joves i fer-les partícips dels processos de transformació social és una estratègia clau per revitalitzar i actualitzar els projectes que desenvolupem, millorar la seva comunicació i difusió a través de nous llenguatges i canals, i garantir la seva continuïtat en el futur.

Tot i això, algunes entitats de cooperació es troben amb dificultats a l’hora d’incorporar persones joves als seus projectes, ja sigui perquè aquests no responen als seus interessos i inquietuds o per la manca d’espais on se sentin còmodes i motivades.

Amb l’objectiu de propiciar aquesta col·laboració neix l’any 2017 Joves en Acció, una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell, finançada per la Diputació de Barcelona i gestionada per Taller d’Art, Cultura i Creació. Aquest programa pretén potenciar el paper dels i les joves com a motor de canvi i en la construcció d’un món més solidari mitjançant la sensibilització sobre la vulneració de drets humans arreu del món i la informació sobre les propostes en matèria de cooperació que es duen a terme a la ciutat.

Si també ets una entitat de cooperació de Sabadell que cerca la implicació d’una persona jove en tasques locals i donar a conèixer la realitat del vostre projecte internacional, participa a Joves en Acció 2021: Cooperació de proximitat. T’ajudarem a trobar i seleccionar el o la col·laboradora més adient, t’orientarem sobre la seva incorporació a l’entitat i et donarem suport en la difusió de les vostres accions.

Detecta on necessitaries el suport d’aquesta persona jove i omple el següent formulari per poder-nos posar en contacte i engegar aquesta col·laboració al més aviat possible.

(Abril 2021)