PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

BIODIVERSITAT

 

El cargol poma

cargol poma 1cargol poma 2

El cargol poma és una espècie exòtica invasora procedent de Sud Amèrica. Està considerada una de les 100 espècies invasores més perjudicials del món i ha causat estralls en cultius de zones humides, sobretot en arrossars, arreu dels llocs del món que ha colonitzat.

La biologia i comportament de l’espècie fa que els problemes potencials que pot generar siguin molt greus, tan a nivell agroalimentari sobre el cultiu de l’arròs, com a nivell ambiental per l’impacte sobre la vegetació aquàtica i perquè desplaça espècies autòctones.

A Catalunya només existeix al Delta de l’Ebre, tot i que també han aparegut alguns focus en els arrossars de l’Empordà i en un llac artificial a Olesa de Montserrat, i actualment un focus a una bassa de reg de l’horta municipal de Can Roqueta a Sabadell.
Les possibles vies d’entrada són per introducció intencionada per aquariofília com animal domèstic.

N’és prohibida la possessió, cria, transport, tràfic, comerç, i alliberament al medi
Eviteu-ne la dispersió. No recolliu cargols poma.

Si trobeu aquest cargol o les seves postes, aviseu immediatament al Servei de Sanitat Vegetal trucant al telèfon 93 574 00 36 o a través del correuAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Per a més informació:
Generalitat de Catalunya, informació Cargol Poma

Biodiversitat - Notícies