PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

BIODIVERSITAT

 

El mosquit tigre

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic. L'any 2004 es van detectar a Sant Cugat i a Cerdanyola del Vallès les primeres poblacions de l'espècie de mosquit Aedes albopictus, conegut popularment com a mosquit tigre.

El seu hàbitat de cria són els petits receptacles d'aigua a la intempèrie. Posen els ous a dins dels recipients que acumulen aigua. Tot seguit es desenvolupen les larves i en menys de set dies surten els mosquits.

A Sabadell s'han detectat freqüentment larves de mosquit tigre en tapes de bidons (que acumulen aigua) de zones d'horta i també en gerros, galledes, platets sota els testos, desguassos de patis o piscines, embornals, escocells dels arbres, sistemes de drenatge de teulades, bidons sense tapa hermètica, dipòsits subterranis, subsòls inundats, piscines en estat d'abandó, i un llarg etcètera.

No els agrada pondre els ous en aigües en moviment ni en grans masses d'aigua.

S'amaga a les zones de vegetació ombrívoles i a recer del vent.

Qué puc fer per controlar-lo?

La millor estratègia de control d'aquest mosquit és eliminar el focus de cria. Les aplicacions plaguicides contra mosquits adults no constitueixen una solució a curt ni a mitjà termini (l'efecte no s'allarga més d'una setmana) i poden donar-se efectes indesitjables.

És per aixó que cal:
  • Retirar de la intempèrie els recipients que puguin acumular aigua: joguines, cendrers, gerros, galledes, plats, sota els testos, plats d'animals domèstics, piscines de plàstic, etc. En cas que no es puguin eliminar: Buidar-los, invertir-los, foradar-los o tapar-los.
  • Buidar dos cops per setmana els recipients de l'exterior que puguin acumular aigua.
  • Si no es poden eliminar ni buidar: Tapar el recipient hermèticament o bé amb tela mosquitera molt prima (malla d'1 mil·límetre) els safareigs i les basses petites.
  • Evitar acumulacions d'aigua a tapes de bidons que acumulen pel·lícules d'aigua (foradant-los o cobrint-los amb una mosquitera).
  • Evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.
  • Evitar els forats i les depressions del terreny on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d'arbres omplint-los de sorra.

Per a més informació:
Salut Ambiental Ajuntament de Sabadell

Biodiversitat - Notícies