PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

BIODIVERSITAT

 

El porc senglar

 

El porc senglar (Sus scrofa) és una espècie autòctona. És la més abundant i que s’ha estès i s’ha adaptat als diferents tipus d’hàbitat arreu del món: des de l’alta muntanya fins a les àrees urbanes.

La seva distribució i abundància depenen de la disponibilitat de recursos alimentaris i de l’existència de zones de refugi, normalment boscos i matollars. La seva capacitat d’adaptació i dieta omnívora li permeten colonitzar la pràctica totalitat dels hàbitats presents a Catalunya, incloses les zones fortament humanitzades.

Les poblacions de porc senglar en els darrers anys han arribat a una densitat superior degut a l’accés de menjar fàcil que les zones urbanes i periurbanes ofereixen, així com els espais verds urbans naturalitzats on l’espècie troba refugi per viure-hi i reproduir-se.

Els perjudicis i les molèsties que ocasiona l’espècie són de tipologia variada: danys a conreu i pastures, jardins, parcs i horts, accidents de trànsit, problemes sanitaris i atacs esporàdics a persones i animals domèstics.

Recomanacions a la ciutadania

  • No els doneu mai menjar perquè no associïn les persones amb menjar fàcil ni els fem dependents dels humans.
  • No us hi acosteu, són salvatges i de reaccions imprevisibles. us poden atacar o mossegar.
  • Eviteu moviments o sorolls bruscos si es troben molt a prop. intenten fugir si veuen perill i el poden evitar.
  • No deixeu escombraries ni menjar fora dels contenidors o de les papereres ni tampoc menjar per a les mascotes a l’exterior perquè els atrau i s’hi acostaran.
  • A la xarxa viària conduïu amb precaució, poden creuar la carretera i provocar una col·lisió.

D’acord amb l’establert a l’ordenança municipal reguladora de la tinença, el benestar i la protecció dels animals de Sabadell, està prohibit alimentar animals a la via pública, excepte en els supòsits en que l’alimentació estigui autoritzada per l’Ajuntament.



Biodiversitat - Notícies