PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
IGUALTAT i LGBTI+

 

Sabadell Lliure de Sexisme 2019

Un any més, i coincidint amb els dies de Festa Major, s'ha instal·lat el Punt Lila a l'Eix Macià- Barraques per oferir un espai d’informació i orientació, així com d’atenció i/o contenció davant determinades situacions. També s'han realitzat diverses activitats i material de difusió per seguir fomentant les relacions lliures, respectuoses i igualitàries especialment en espais d'oci i festius com són la Festa Major.

cartellenganxinatargeta

També s'ha actualitzat el Protocol de sensibilització, prevenció i actuació davant les violències sexuals.

Sabadell Lliure de Sexisme, 31 de maig

CARTELL 31maigMés enllà dels actes de la Festa Major, el 31 de maig, a la plaça del Treball, es van organitzar una sèrie d'accions dins la campanya Sabadell Lliure de Sexisme. L'objectiu, un cop més, sensibilitzar la ciutadania sobre les violències masclistes, tot apel·lant a la coresponsabilitat de tothom en la detecció i lluita contra qualsevol tipus de discriminació sexista o comportament violent per raó de gènere. En aquest sentit, es vol posar l’accent en el drets de les dones de transitar per qualsevol lloc i gaudir de tots els espais, inclosos els d’oci, en plena llibertat i amb seguretat. 

La jornada del 31 de maig va incloure accions adreçades a públic jove i adult com també activitats familiars (concert de Xiula i espai amb jocs infantils a la tarda).  Entre les propostes per a joves i adults, al vespre es va fer una marxa exploratòria pel barri de Gràcia. Una activitat adreçada a dones i a càrrec del Col·lectiu Punt 6 que, sota el nom "Et sents segura de camí cap a casa?”, vol identificar punts del barri que es viuen com a insegurs amb la voluntat de contribuir a crear rutes on les dones se sentin més segures i amb la confiança de moure’s per l’espai públic sense por. A la nit, la plaça va acollir el concert del grup de rap Tribade.

També durant la jornada es va instal·lar a la plaça el Punt Lila.