PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
IGUALTAT i LGBTI+

 

Legislació

En aquesta pàgina hi trobareu un recull de la normativa catalana, estatal i internacional més rellevant que reconeix i regula els drets de les dones i de les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, ordenada cronològicament, de la més antiga a la més recent.

Cal tenir en compte que la norma pot haver tingut modificacions posteriors.


LEGISLACIÓ CATALANA

DECRETS

LEGISLACIÓ ESTATAL


LEGISLACIÓ INTERNACIONAL

De les diferents legislacions de l'àmbit europeu, destaquen la següent normativa i principis:

A nivell internacional, és important destacar:

  • Convenció sobre els Drets Polítics de la Dona, aprovada el 1952 i subscrita per l'Estat espanyol el 14 d'abril de 1974.
  • Convenció sobre l'Eliminació de totes les Formes de Discriminació contra la Dona (CEDAW), aprovada el 18 de desembre de 1979 i ratificada per l'Estat espanyol el 16 de desembre de 1983 i el Protocol Facultatiu a la Convenció, aprovat el 6 d'octubre de 1999.
  • Declaració sobre l'Eliminació de la Violència contra la Dona, aprovada el 20 de desembre de 1993.
  • Declaració de Beijing i Plataforma per a l'Acció de la IV Conferència Mundial sobre les Dones de les Nacions Unides (Beijing, 1995) i les seves posteriors sessions de Beijing+5 (Nova York, 2000), Beijing+10 (Nova York, 2005) i Beijing+15 (Nova York, 2010).
  • Pactes Internacionals sobre Drets Civils i Polítics i Drets Econòmics, Socials i Culturals, Assemblea General de les Nacions Unides (1966, ratificats el 1977).
  • Programa per a l'Acció de la Conferència Internacional sobre Població i Desenvolupament-CIPD-(1994), sobre Drets Sexuals i Reproductius.