CA EN ES
 
IGUALTAT i LGBTI+

 

Sabadell s'adhereix al protocol de seguretat contra les violències sexuals en l'entorn d'oci, de la Generalitat de Catalunya

Oci protocol assetj articleweb

Aquest gener l’Ajuntament ha formalitzat el Conveni de col·laboració amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per a l’adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci. Mitjançant aquest protocol, la Generalitat posa a l’abast els seus mitjans en l’àmbit de la seguretat a fi d’evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat i indemnitat sexuals quedi impune. A partir de criteris interpretatius i operatius, les conductes d’assetjament sexual no previstes al codi penal, però que es consideren constitutives d’una infracció administrativa, podran ser penades.

Aquest Protocol fa un pas més en la lluita contra la violència masclista aportant com a novetat la coordinació entre tots els actors que tenen incidència en l’àmbit de la seguretat i de l’oci del sector públic i privat establint quin és el paper que cadascuna d’aquestes persones ha de tenir a l’hora de prevenir, però també a l’hora de reaccionar davant d’aquest tipus de violències.

Des de l’Ajuntament s’han organitzat dues sessions de formació en format online, a tot el personal que presta els seus serveis o que desenvolupen les seves tasques en l’àmbit de l’oci, així com a tot els càrrecs electes.

Si vols descarregar-te el protocol, pots fer click aquí