PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

12
Desembre
2014

L’Ajuntament reconeix els voluntaris i la seva tasca

n el transcurs de l’acte, es va fer el reconeixement a un total de 56 voluntaris i voluntàries

L’Ajuntament de Sabadell va celebrar ahir un acte de reconeixement per a totes les persones voluntàries de la ciutat a LaSala Miguel Hernández.

L’acte va estar presidit per tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, i va comptar amb l’assistència de la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco i la regidora de Salut, Cristina Moreno. Es tracta d’un reconeixement de totes aquelles persones que dediquen part del seu temps de forma desinteressada al desenvolupament dels projectes que duen a terme les entitats de la ciutat.

En aquest sentit, Josep Ayuso, va posar en valor la tasca dels voluntaris i va dir: “el passat dimarts al matí enmig de la ventada, ens vam trobar un bomber voluntari al Bosc de Can Deu que es va quedar moltes hores allà. Aquest és un exemple de voluntariat, de fer alguna cosa sense esperar res a canvi. En una situació com l’actual és quan té més valor aquest fer quelcom més pel teu veí, per la teva societat, sense rebre res. M’enorgulleixo molt de dir que el voluntariat no està en crisi a la nostra ciutat i avui volem reconèixer aquest treball anònim i no prou reconegut”.

De la seva banda, Josep Ma Rovira, voluntari guardonat el 2013 i que va parlar en nom del conjunt de voluntaris, va destacar: “el nostre gran premi és donar i rebre amor i això ens dóna forces per seguir endavant”.

En el transcurs de l’acte, es va fer el reconeixement a un total de 56 voluntaris i voluntàries, persones  designades per 26 entitats de Sabadell i que destaquen, precisament, pel treball voluntari dut a terme al llarg d’aquest 2014.

Un dels objectius d’aquest acte és donar a conèixer el treball que desenvolupa el voluntariat, sigui a l’àmbit dels serveis a les persones, la conservació del medi ambient, la cooperació internacional, la cultura i les seves variades manifestacions a Sabadell, l’esport, les activitats veïnals i les de lleure, gent gran, joves, etc. 

Enguany en l’acte també van donar veu a aquest voluntaris i voluntàries que fan possible l’alt nivell solidari de la ciutat. Josep M. Rovira, que va llegir un escrit sobre què implica el voluntariat. Rovira va ser guardonat l’any 2013 i és voluntari d’AVAN, voluntari a l’Església de Crist en el projecte del Rebost Solidari i també parella Lingüística.

Per altra banda com a cloenda de l’acte es va comptar amb la participació del Grup del Teatre Sant Vicenç que va fer una petita mostra dels Pastorets, obra que porten més de setanta anys representant amb més de 150 persones a dalt l’escenari.

El Teatre de Sant Vicenç és una entitat que desenvolupa un gran nombre d’activitats amb un conjunt de voluntaris i voluntàries, moltes vegades poc reconegut, que destinen part del seu temps a projectes culturals i de lleure, enguany celebra els 25 anys del seu Taller de Teatre.

Enguany les entitats que van rebre reconeixen dels seus voluntaris van ser:

 1. LLIGA PROTECTORA D'ANIMALS  I PLANTES DE SABADELL 
 2. CONSORCI HOSPITALARI DEL PARC TAULÍ
 3. PICAM  - ASSOCIACIÓ PREVENCIÓ I INFORMACIÓ DEL CÀNCER DE MOLINS
 4. ONCOLLIGA
 5. ASSOCIACIÓ EL FAR  - ASSOCIACIÓ PER PERSONES AMB CÀNCER 
 6. ACCU CATALUNYA
 7. ASSOCIACIÓ AVAN
 8. SALUT MENTAL  SABADELL -  CLUB XAMBA
 9. ACTUA VALLÈS
 10. ASSOCIACIÓ ETHOS  
 11. ASSOCIACIÓ DE PERSONES SORDES DE SABADELL
 12. CREU ROJA  SABADELL
 13. CÀRITAS   SABADELL 
 14. ANDI-DOWN SABADELL 
 15. CIPO 
 16. FUNDACIO PRIVADA ATENDIS 
 17. COORDINADORA DE GENT GRAN 
 18. ESPAI SOCIAL SABADELL  - FUNDACIÓ LA PEDRERA 
 19. AMPA ESCOLA SAMUNTADA
 20. SECUNDE  - ASSOCIACIÓ JUVENIL PER A L'ANIMACIÓ SOCIOCULTURAL I L'ACCIÓ SOCIOEDUCATIVA 
 21. ASSOCIACIÓ JUVENIL ESQUITX
 22. AGRUPACIÓ DE VEÏNS DE CA N'ORIAC
 23. ASSOCIACIÓ DE VEINS DE CAMPOAMOR 
 24. FUNDACIÓ SiD MOSKITIA 
 25. CNL - VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA 
 26. INSTITUT CATALÀ DE PALEONTOLOGIA MIQUEL CRUSAFONT

Quatre anys de Sabadell Suma

Sabadell Suma coordina i gestiona els programes i serveis adreçats al voluntariat, informant, assessorant i orientant a la ciutadania i a les entitats i donant reconeixement públic a les persones voluntàries.

Un dels objectius bàsics del programa és fer de pont entre ciutadania i entitats, afavorint la incorporació del voluntari allà on millor pot dur a terme la seva col·laboració.

Per aconseguir-ho treballa des de diferents línies:

-          La de promoció, reconeixement i difusió de la tasca que desenvolupen entitats i voluntariat.

-          Vehiculant persones que volen fer voluntariat a les associacions i difonent les crides de voluntariat que fan arribar les entitats.

-          Assessorant a aquelles entitats que volen desenvolupar el seu projecte de voluntariat.

-          Fent formació adreçada a les persones que volen iniciar o estan iniciant una tasca de voluntariat en alguna entitat.

-          Dins el marc del Ciutat i Escola fent xerrades i fomentant el voluntariat entre els joves de la ciutat amb diferents programes i projectes que es porten a terme amb centres educatius de Sabadell.