PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

05
Juny
2020

“El Comerç al teu costat”, nova campanya per combatre les violències masclistes a Sabadell

“El Comerç al teu costat”, nova campanya per combatre les violències masclistes a Sabadell

Les circumstàncies econòmiques i socials provocades per la Covid-19, juntament amb el confinament, ha significat la convivència 24 hores de la dona que pateix violència amb el seu agressor. Aquest fet ha agreujat les situacions de violència masclista, que en molts casos han quedat latents i invisibilitzades durant el temps de confinament, però que ara, amb el retorn progressiu a la normalitat, es poden visibilitzar, ja que la dona pot moure’s i buscar sortida a aquesta situació.

Per continuar treballant per l’erradicació de qualsevol tipus de violència masclista, des de Feminismes i LGTBI, amb el suport del servei de Comerç i Consum de l’Ajuntament de Sabadell, s’engega la campanya “Sabadell, sense violències masclistes. El Comerç al teu costat”. L’objectiu és oferir una xarxa de suport a les dones que es troben en aquesta situació, a través dels comerços i mercats municipals. Així, les dones saben que poden comptar amb els establiments de la ciutat, i alhora es donen recomanacions a les persones que hi treballen per actuar davant d’aquestes situacions.

Coincidint amb la previsió d’entrada a la fase 2 del desconfinament, la campanya s’iniciarà el proper dilluns 8 de juny amb el repartiment de material informatiu als comerços de la ciutat i els mercats municipals. Amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar sobre la violència masclista, se’ls facilitarà un cartell amb els principals telèfons de contacte dels serveis especialitzats d’atenció a les dones per tal que el puguin ubicar en un lloc ben visible del seu establiment. També, se’ls entregarà un document amb recomanacions per saber com ajudar les dones en cas que, des del seu establiment, tinguin sospita d’una situació de violència masclista.

El repartiment de material serà a càrrec de personal de l’Ajuntament de Sabadell i està previst que arribi a més de 2.500 establiments, entre comerços i parades de mercat.

La campanya compta amb el suport de les associacions de comerciants i paradistes de la ciutat següents: Associació de Comerç de Can Llong, Associació de Comerç de l’Eixample, Associació de Comerciants Comerç Creu, Associació de Comerciants del Barri i el Mercat de Torre-romeu, Associació de Comerciants del Carrer Sant Antoni, Associació de Comerciants del Mercat de Merinals - Can Gambús, Associació de Comerciants Sol i Padrís – Sant Oleguer, Associació de Floristes de Sabadell, Ca n’Oriac Comerç, Mercat de Campoamor, Mercat de la Creu Alta, Sabadell Comerç Centre, Unió de Comerciants del Mercat Central.

#NoEstàsSola

En paral·lel a la campanya que es farà als comerços, també es donarà a conèixer la informació a través de les xarxes socials, amb l’etiqueta #NoEstàsSola. L’objectiu és reforçar el missatge de suport a les dones, recordant els telèfons dels serveis especialitzats i explicant que s’ha fet aquesta tasca de sensibilització amb els comerços i parades de mercats municipals perquè, entre d’altres, les puguin ajudar a posar-s’hi en contacte.

Des de l’establiment, com es pot ajudar? 

En el material entregat a comerços i parades de mercat s’explica que la violència masclista pot ser física, psicològica i econòmica, es recorda que qualsevol dona pot patir-la i que en molts casos és invisible. D’altra banda, també és destaca que cada cas és únic i que en tot moment cal respectar el procés que està vivint la dona.

En aquest sentit, es donen un seguit de recomanacions sobre què fer per ajudar-la des del respecte i l’empoderament, sense fer-la sentir jutjada ni culpabilitzada. Des dels comerços es pot facilitar la comunicació amb la dona, crear-hi confiança i oferir-li ajuda quan estigui sola o quan la persona agressora no sigui a prop. A banda de facilitar els telèfons dels serveis especialitzats també cal tenir present els telèfons d’emergències per si es detecta risc.

Amb aquesta iniciativa es continua i es reforça la campanya de finals de març en què també es van penjar cartells amb els telèfons de contacte a diversos comerços de primera necessitat que aleshores estaven oberts. En aquest cas, l’Ajuntament de Sabadell es va adherir a una campanya de la Diputació de Barcelona. 

Categories Comerç, Gènere, feminismes, LGBTI, Drets Civils i Gènere Tags comerç, violencia masclista