PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

07
Juny
2022

El Museu d’Art de Sabadell incorpora la mirada LGTBI a una part de la seva col·lecció permanent

“Dol i militància queer: una relectura en clau LGTBI a la col·lecció” a partir del 10 de juny, al Museu d’Art de Sabadell

El Museu d’Art de Sabadell incorpora la mirada LGTBI a una part de la seva col·lecció permanent

Des de l'Ajuntament, amb un treball conjunt del Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI) de Feminismes i LGTBI i del Museu d’Art de Sabadell, s’ha impulsat la creació d’una nova mirada l’exposició permanent, sota el títol “Dol i militància queer: una relectura en clau LGTBI a la col·lecció”.

El Museu serà el protagonista d’aquesta actuació en clau LGTBI que ens convida a reflexionar, establint un diàleg entre el discurs tradicional i de privilegis en el món de l’art i les experiències de superació, de lluita, d’activisme i també de dol i mort que han viscut les comunitats LGTBI a les darreres dècades. L’objectiu és visibilitzar i democratitzar les arts, posant en valor subjectes que mai han gaudit de representació en el món de l’art i de la creació artística, des d’una visió trencadora.

El 10 de juny, a les 18 hores, tindrà lloc la inauguració amb l’artista, Víctor Ramírez Tur, doctor en Història de l’Art i mediador, que també oferirà una visita guiada. Posteriorment, al pati del mateix Museu d’Art, tindrà lloc l’espectacle “Monólogos poligoneros”, amb Vidda Priego, que convida a reflexionar sobre la pròpia identitat de gènere amb humor i la participació del públic.

El 29 de juny, a les 19h, l’artista oferirà una segona visita guiada a l’exposició, en aquest cas amb la presència també de Míriam Sánchez, historiadora de l'art i filòloga, per explicar conjuntament aquesta relectura LGTBI.

A partir del 10 de juny, el públic general podrà gaudir d’aquesta lectura en clau LGTBI a la col·lecció de forma individual i autònoma gràcies a les guies i materials diversos que trobarà a la seva disposició.

Aquestes activitats s’emmarquen dins el programa “Ventilem els Armaris! Sabadell amb els Drets de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersex” que té per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la diversitat sexual i de gènere i s’ha treballat coordinadament des de l’Ajuntament de Sabadell i la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI. Podeu consultar el programa complet d’activitats a la web.

Per la seva banda, i amb aquesta relectura en clau LGTBI, el Museu d’Art continua també amb la seva tasca de visibilització de la diversitat sexual i afectiva  que s’emmarca en la missió social dels museus: transformar-los en espais on tothom s’hi vegi representat. Es pretén continuar amb l'objectiu d’oferir una visió més diversa i integradora i d’avançar cap a un model de museu inclusiu, participatiu i social per reflectir la riquesa i la diversitat de la societat, així com subratllar que els museus són per a tothom i tothom s’hi pot identificar.

Categories Gènere, feminismes, LGBTI, Museus , Drets Civils i Gènere Tags drets LGTBI, MAS, Museu d'Art de Sabadell, Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI)