PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

31
Gener
2019

Informació, prevenció i promoció de conductes saludables centren la campanya De què parlem quan parlem de drogues

Destaca la gimcana que arribarà a 1.500 alumnes de 4t d’ESO

Informació, prevenció i promoció de conductes saludables centren la campanya De què parlem quan parlem de drogues

Des de principis de febrer i fins a l’abril es desenvoluparà a Sabadell una nova edició de la campanya De què parlem quan parlem de drogues. Una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Sabadell, que ofereix als i les joves informació general sobre aquestes substàncies, tot treballant alhora la reflexió crítica i la prevenció i afavorint conductes saludables. També a la campanya s’inclouen accions adreçades a pares i mares i professorat, per tal de donar-los suport en l’acompanyament dels adolescents en el seu pas a l’edat adulta.

Entre les activitats del programa, figura la Gimcana De què parlem quan parlem de drogues, que arribarà a més de 1.500 alumnes de 4t d’ESO. S’ofereix als participants informació sobre les drogues, amb especial atenció a l’alcohol, tabac i cànnabis – substàncies amb les quals, segons les dades, aquest col·lectiu té més contacte- i l’àmbit de les begudes energètiques. També es reflexiona sobre els motius de consum, mites i creences i es treballen habilitats en el desenvolupament de l’esperit crític davant del comerç de substàncies.

Formen també part de la campanya l’exposició “Febre del divendres nit”, cedida per la Generalitat, sessions informatives per a mares i pares i d’altres d’assessorament al professorat. Tot plegat adreçat als centres educatius.

Així mateix, l’Oficina Jove compta amb diferents materials i recursos de suport com són les guies breus “Apunts sobre....”. Hi ha publicacions sobre l’èxtasi, el tabac, l’alcohol, els porros i sobre altres addiccions. “Apunts sobre... els porros” s’ha renovat recentment per donar informació més actualitzada.

Nou web de Joventut

D’altra banda, l’Ajuntament ha renovat completament el web de Joventut (web.sabadell.cat/joves). La nova versió inclou tota la informació i recursos a l’abast de les persones joves de la ciutat, tot facilitant una consulta ràpida i senzilla. S’estructura en 4 blocs principals: L’Oficina Jove i tot el que ofereix; la Xarxa d’Espais Joves; els equipaments i els recursos per a l’associacionisme i l’agenda d’activitats. Compta també amb un apartat per a programes específics, com són les campanyes adreçades a centres educatius, el programa de referents d’ocupació juvenil, les sales d’estudi i el programa Joves i Cooperació.

El nou web permet també sol·licitar hora a les assessories de l’Oficina Jove, consultar els materials que publica el servei de Joventut, consultar les xarxes socials del servei i seguir l’actualitat de l’activitat del col·lectiu jove a la ciutat.

La renovació del web forma part de diferents accions emmarcades en el Pla Local de Joventut 2017-2020, que aposta per la millora de la comunicació: s’han instal·lat 50 mupis informatius de l’Oficina Jove a la ciutat i s’ha iniciat una campanya a Instagram que consisteix en què aquelles persones que es facin una foto amb el mupi de fons i etiquetin el servei (@sbdjove), rebran una motxilla de regal de l’Oficina Jove.

Categories Drets Civils i Gènere, Joves, Salut Tags joves, salut