PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

18
Febrer
2022

L’Ajuntament de Sabadell participa al Seminari sobre migracions i refugi de la Universitat de Comillas

A la trobada s’han posat en comú els projectes que s’impulsen des de diferents ciutats

L’Ajuntament de Sabadell participa al Seminari sobre migracions i refugi de la Universitat de Comillas

Aquest dijous 17 de febrer l’Ajuntament de Sabadell ha participat a la VI edició del Seminari de la Càtedra de Refugiats i Migrants Forçats, organitzat per la Universitat Pontifícia de Comillas, en qualitat d'expert de la Xarxa Espanyola de Ciutats Interculturals (RECI).

L’objectiu d’aquest seminari és que diferents professionals presentin els resultats d'investigació i els programes d'intervenció, davant d'una audiència formada per investigadors i actors socials de diferent procedència, creant un espai de reflexió i debat sobre la temàtica. El seminari es realitza anualment i aquest 2022 s’ha fet bimodal, amb participació presencial i virtual.

La sessió, en format taula rodona, pretenia donar a conèixer la realitat de diferents ciutats europees pel que fa als procediments d'integració local, compartint aquest espai amb representats de l’Ajuntament de Bilbao i de Bradford (Regne Unit). L’Ajuntament de Sabadell, des del Programa de Drets Civils i Acollida, va presentar les polítiques d’acollida per a població migrada i refugiada desenvolupades al nostre municipi.

Amb l’assistència d’unes 150 persones (40 presencials i més de 100 de manera telemàtica), al seminari s’ha exposat un breu diagnòstic de Sabadell, on s’ha pogut parlar de la situació social de les persones migrades i refugiades; els problemes principals que enfronten (problemes comuns a tota la població desfavorida de la ciutat i específics de la població migrant o refugiada); els compromisos, beneficis i aprenentatges de participar a la xarxa de ciutats interculturals; les polítiques, programes, projectes, i accions que s'han impulsat a la ciutat i les bones pràctiques adreçades a la inclusió social de migrants i/o refugiats, així com les bones pràctiques dirigides a alleujar les conseqüències de la COVID-19.

Seminari comillas xarxes

La sessió també ha permès un intercanvi entre les persones ponents, generant un debat obert per comparar i comentar similituds i diferències entre les ciutats pertanyents a la RECI.