PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
IGUALTAT i LGBTI+

 

13
Març
2024

El Museu d’Història organitza l’itinerari “Saps què feia la teva besàvia?” dins els actes del Dia Internacional de les Dones

Tindrà lloc diumenge, 17 de març, a les 11.30h

El Museu d’Història organitza l’itinerari “Saps què feia la teva besàvia?” dins els actes del Dia Internacional de les Dones

En el marc del Dia Internacional de les Dones, el Museu d’Història de Sabadell (MHS) organitza l’itinerari “Saps què feia la teva besàvia?”, un recorregut pel centre de la ciutat que tindrà lloc diumenge, 17 de març a les 11.30h, amb parades en llocs relacionats amb la vida de dones sabadellenques molt diverses.

Es tracta d’un itinerari gratuït però amb places limitades, per al qual cal inscripció prèvia al MHS (Tel. 93 727 85 55).

Entre d’altres dones, al recorregut es parlarà de Lola Pairó, mare del doctor Miquel Crusafont i que va ser una de les carnisseres que van inaugurar el nou edifici del Mercat; de la Júlia Sabaté que, tot i ser de família humil, va poder estudiar Farmàcia i de la Gertrudis Artigas, professora i directora de l’Escola de Sargidores a l’Escola Industrial d’Arts i Oficis.

També hi haurà referències a algunes dones activistes com la Maria Gispert, que va formar part del Bloc Obrer i Camperol i que va ser una de les primeres dones de Sabadell (i també de Catalunya) que va participar activament en conferències i mítings. O la Teresa Claramunt, dirigent de tendència anarcosindicalista que va destacar en la vaga de les set setmanes i va organitzar a Sabadell el primer grup polític social femení.

Altres noms seran el de Fidela Renom, que va ser la primera sabadellenca que va arribar a ser regidora, l’Agnès Armengol, poetessa, la Carme Simó, mestra, la Dolors Miralles, fundadora de l’Acadèmia que porta el seu nom,  la Narcisa Freixas, pedagoga, escriptora i compositora i l’Antònia dels Ossos, reconeguda curandera del carrer de la Font Nova.

Categories Cultura i esport, Gènere, feminismes, LGBTI, Drets Civils i Gènere Tags Dia Internacional de les Dones, MHS, Museu d'Història de Sabadell