PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
IGUALTAT i LGBTI+

 

30
Juny
2023

Una vuitantena de professionals participen en una jornada d’autocures durant la intervenció en situacions de violència masclista i lgtbifòbica

Una vuitantena de professionals participen en una jornada d’autocures durant la intervenció en situacions de violència masclista i lgtbifòbica

L’Ajuntament de Sabadell ha organitzat una jornada d’autocures per a professionals que intervenen en violències masclistes i lgtbifòbiques, una iniciativa de la Comissió per a l’abordatge de les violències masclistes i lgtbifòbiques de la ciutat. La jornada ha tingut lloc el dimecres 28 al Centre Cívic de la Creu Alta – Cal Balsach, i ha comptat amb una vuitantena de professionals de diversos àmbits: sanitari, assistencial, social, d’atenció, justícia... així com personal tècnic que treballa en sensibilització i prevenció d’aquest tipus de violència.

La benvinguda ha estat a càrrec de la regidora d’Igualtat i LGBTI+, Rosa Pareja, qui ha destacat la tasca que realitzen les professionals que acompanyen les persones que viuen aquestes situacions:

“Sou les persones que esteu a primera línia, compartint el patiment de les dones i les víctimes que ateneu, i per això mereixeu que us cuidem també, i això és el que pretenem amb aquestes jornades”.

A continuació s’ha donat pas a la conferència inspiracional Les cures i elbontracte” i posteriorment una taula rodona on diverses professionals han reflexionat sobre la importància de les autocures especialment en els propis processos de cura, com són la prevenció, detecció i abordatge de violències masclistes i lgtbifòbiques. La jornada ha finalitzat amb un taller vivencial on s’han donat eines pròpies i grupals d’autocura.

La Comissió per a l’abordatge de les violències masclistes i lgtbifòbiques de Sabadell està liderada per l’Ajuntament de Sabadell i la formen les institucions i serveis que formen part d’aquest circuit, com són cossos de seguretat, professionals de l’àmbit judicial, acció social, salut o entitats socials. Es reuneix bimensualment des del 2011, promovent el treball transversal entre els diferents serveis i contribuint així a la millora de la detecció, prevenció, atenció i recuperació de les víctimes i a la posada en marxa del protocol d’actuació existent sempre que sigui necessari.

La jornada d’autocures s’emmarca en la tercera edició de l’Escola de Gènere, que finalitza avui dijous 29 de juny amb un taller de teatre i d’apoderament femení. L’Escola inclou diverses activitats adreçades a ciutadania, entitats i professionals, amb l’objectiu d’estendre la perspectiva de gènere i el feminisme en la construcció d’una ciutat més igualitària.

Categories Sabadell 2030, Gènere, feminismes, LGBTI, Drets Civils i Gènere, Projectes Estratègics Tags violència masclista, Violències LGTBI