PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

20
Febrer
2015

Finalitzen les obres d’urbanització del barri d’Espronceda, on la Generalitat ha invertit 4 milions d’euros

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Presidència, Economia i Serveis Centrals de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, han visitat avui les obres de rehabilitació de la urbanització que s’han fet al barri d’Espronceda de Sabadell (Vallès Occidental). També han assistit a aquesta visita el director de qualitat de l'edificació i rehabilitació de l'habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jordi Sanuy, i el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Urbanisme, Habitatge i Espai Públic, Ramon Burgués, i la regidora de Relacions Ciutadanes i del Districte 6, Anna Carrasco.

 

Tal i com ha afirmat el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso,

És important posar en valor la col·laboració i complicitat que hi ha hagut entre l’Ajuntament, l’Agència de l’Habitatge (AHC) i els veïns del barri, ja que estem posant solucions a un problema històric que, per sort, ha arribant al final. Ayuso ha afegit “però sobretot cal posar en valor la voluntat de dignificar aquest barri perquè aquesta obra és una de les més importants a tot Catalunya i una de les que tenen un major cost per l’AHC.

Per la seva part, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha destacat que

Un any i tres mesos després de signar el conveni per dur a terme aquesta tercera fase de les obres al barri d’Espronceda, hem culminat les obres. El més important és que en aquest entorn ara comptem amb un espai públic de qualitat per compartir i gaudir del temps de lleure.

Amb la finalització de la tercera fase de la urbanització corresponent al passeig d’Espronceda, el carrer de Feijoo, el carrer dels Manyans i el carrer dels Teixidors, delimitat pels carrers de Campoamor, Feijoo, Fontanella i passeig d’Espronceda, acaben les obres de rehabilitació del barri d’Espronceda. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya també ha resolt les obres pendents de les fases 1, entre Aribau i Aprestadors, i la fase 2, compreses entre el carrer dels Aprestadors i Fontanella.

El projecte ha inclòs, a banda de la nova pavimentació de tot l’àmbit d’actuació, la renovació de la xarxa d’aigua potable, la millora de la xarxa de sanejament, la nova xarxa d’enllumenat públic, la nova xarxa de reg, nova jardineria i la incorporació de nous elements de mobiliari urbà, bancs i papereres, així com aparells de gimnàstica a i nous jocs infantils.

La urbanització del barri d’Espronceda va començar l’any 2006 i des d’aleshores l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha invertit 4,28 milions d’euros en aquestes obres.En aquestes actuacions s’han reservat llocs de treball destinats a persones en risc d’exclusió social, dins del programa Posa’t a Punt, que promou l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Categories Habitatge, Urbanisme i Habitatge Tags espronceda, Generalitat, habitatge, urbanisme