Vols obrir un establiment alimentari o agafar-lo en traspàs?
Si inicies una nova activitat alimentària cal que emplenis la “Declaració responsable en matèria de salut alimentària” disponible a l’apartat de Tràmits de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Sabadell.
És important que coneguis els requisits sanitaris bàsics dels establiments alimentaris, tant els d'aplicació general en establiments minoristes d'alimentació com els específics del sector minorista d'elaboració i servei de menjars preparats (si és el cas).
Pots trobar més informació a les següents guies i documents:
- Guies d'aplicació general en establiments minoristes d'alimentació:
- Guia per a l'aplicació dels autocontrols als establiments minoristes d'alimentació (DIBA)
- Informació d’al·lèrgens en els establiments de restauració (ACSA)
- Cartell informatiu sobre els al·lèrgens (DIBA)
- Guía de aplicación de las exigencias de información alimentaria de los alimentos que se presenten sin envasar para la venta al consumidor final y a las colectividades, de los envasados en los lugares de venta a petición del comprador y de los envasados por los titulares del comercio al por menor (AECOSAN)
- Manual de restauració sense gluten (Associació Celíacs de Catalunya)
- Guies específiques per sectors:
- Guia de pràctiques correctes d’higiene en pastisseria
- Guia per a la venda de proximitat dels productes agroalimentaris i agraris
- Guia de pràctiques correctes d’higiene per a petits productors de cervesa
- Guia de pràctiques correctes d’higiene per al sector flequer
- Guia de pràctiques correctes d’higiene per als restaurants
- Guia de pràctiques correctes d’higiene en peixateries
- Guia de pràctiques correctes d'higiene del sector de gelats i orxates
- Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la venda d’aliments en mercats municipals