L’equip de Seguretat Alimentària de l’Ajuntament de Sabadell és el responsable de la vigilància i el control sanitari dels establiments del sector alimentari minorista de la ciutat, amb la finalitat de garantir que les activitats que s‘hi realitzen no comportin riscos per a la salut de la població i compleixin amb la normativa vigent.
Com realitzem la vigilància i control dels establiments alimentaris?
- Mitjançant inspeccions sanitàries dels establiments alimentaris per comprovar que compleixen amb la normativa vigent.
- Realitzant presa de mostres per analitzar la qualitat dels aliments que es serveixen als establiments i detectar la possible presència de microorganismes que poden afectar la salut.
En quins establiments efectuem aquesta vigilància i control?
- Establiments de restauració comercial
- Comerç minorista d’alimentació
- Mercats
- Establiments ambulants d’alimentació que participen en fires o altres esdeveniments a la ciutat de Sabadell
Quan realitzem les activitats de vigilància i control?
- En establiments alimentaris de nova obertura o nova titularitat, en funció del risc derivat de la seva activitat.
- Per campanyes anuals en determinats sectors alimentaris o determinats tipus d’aliments.
- De seguiment periòdic en establiments de risc elevat derivat de la seva activitat.
- Per denúncia ciutadana o derivada d’altres departaments, com el de policia.
- Quan altres administracions ens demanen col·laboració (en cas d’alertes sanitàries o toxiinfeccions alimentàries).
Quines altres funcions fem?
- Cens dels establiments minoristes d’alimentació de la ciutat mitjançant la seva inscripció al Registre municipal d’establiments minoristes d’alimentació
- Recepció i tramitació de denúncies relacionades amb establiments alimentaris.
- Assessorament als titulars d’establiments d’alimentació
- Informació a la ciutadania en general en matèria de seguretat alimentària.