PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

Mercats i fires

A Sabadell hi ha 5 mercats municipals amb un total de 113 establiments ocupats i 8 mercats ambulants setmanals.

Els 5 mercats municipals tenen una quota del 30% de les compres en alimentació fresca, a banda d’una àmplia presència de mercadets repartits per la ciutat, que complementen l’oferta d’equipament de la persona i de la llar, fonamentalment, de manera descentralitzada i assequible per a moltes llars amb menys recursos.

Pel que fa a mercats no sedentaris, 6 són de caràcter general (dilluns al Mercat Central, dimarts a la Creu Alta, dimecres a Torre-romeu, dijous a Campoamor, dissabte als Merinals i diumenge al carrer de Costa i Deu), amb un total de 395 parades ocupades. D’altra banda, els diumenges es celebra un mercat de brocanters i col·leccionisme al voltant del Mercat Central, amb un total de 46 parades ocupades. Finalment, de dimarts a dissabte es celebra, al voltant del Mercat Central, un mercat de pagesos, amb un total de 20 paradistes.

Tanmateix, al llarg de l’any es duen a terme diferents fires i actuacions per dinamitzar els eixos comercials de la ciutat, al 2019 n’han estat un total de 33. En són un exemple: el Flea Market Sabadell, els Happy Food Trucks, les botigues al carrer, la fira de Santa Llúcia, entre moltes altres.

VOLS TENIR UNA PARADA ALS MERCATS MUNICIPALS? HI HA PARADES LLIURES!

La forma d’accés a la titularitat d’una parada o local als mercats municipals és mitjançant concurs públic o traspàs. Actualment, donat que no hi ha previst fer cap concurs públic, la forma d’accés és la llicència d’ús i ocupació. Pots demanar més informació a la secció de Mercats de l’Ajuntament de Sabadell:

Tel.: 93 745 31 83 / adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

En el cas de nous emprenedors, es recomana l’assessorament tècnic de l’Oficina d’atenció a l’empresa i a l’autònom/a de Sabadell (Vapor Llonch).

Des de la Diputació de Barcelona, a través del projecte Reempresa/Mercats Municipals, fomenten la transmissió de parades de mercat en funcionament i disponibles i posen a disposició dels interessats una sèrie de recursos i materials. Si us trobeu en alguna d'aquestes situacions, podeu consultar aquí la informació d'aquest projecte.