PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

29
Setembre
2022

La depuradora de Sabadell Riu Sec comptarà amb un nou sistema per reduir el consum energètic

S’espera aconseguir un estalvi d’energia anual superior als 500.000 kWh, l’equivalent al consum de 150 habitatges

La depuradora de Sabadell Riu Sec comptarà amb un nou sistema per reduir el consum energètic

L’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Riu Sec disposarà d’un nou sistema per millorar els processos de tractament d’aigua i fer-los més eficients i sostenibles. Amb aquesta actuació, finançada per l’Ajuntament i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Aigües Sabadell espera assolir un estalvi energètic anual superior als 500.000 Kwh, l’equivalent al consum elèctric mitjà de 150 habitatges.

L’EDAR de Riu Sec funciona amb bioreactors de membranes, una tecnologia que combina el procés de filtració (amb membranes) amb el tractament biològic (amb microorganismes). Es tracta d’un mètode molt eficaç per eliminar contaminants, però que consumeix molta energia.

Ara, però, la depuradora comptarà amb el nou sistema de control intel·ligent “Fuzzy-SmartAirMBR”. Aquesta solució ha estat dissenyada per la Universitat de Girona (UdG) amb l’objectiu d’optimitzar la quantitat d’aire necessària per mantenir netes les membranes. Això permetrà, doncs, que el procés de tractament d’aigua sigui més eficient i sostenible.

Transició ecològica a les depuradores

Les depuradores de Riu Sec i Riu Ripoll, dues de les plantes de sanejament de les aigües residuals més grans del país, s’estan convertint en referents de l’economia circular i valorització de residus. Un dels grans projectes de ciutat és el Biotop, impulsat per l’Ajuntament i Aigües de Sabadell amb l’objectiu de descarbonitzar l’activitat del cicle de l’aigua i fomentar la transició ecològica, digital i justa a la ciutat.

Categories Sabadell 2030, Aigua, Energia, Transició Ecològica Tags depuradora d'aigües, EDAR Sant Pau de Riu-sec, Transició ecològica