PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

06
Octubre
2016

Neix la primera Setmana del Voluntariat a Sabadell

El programa inclou una sessió informativa sobre la Llei de Transparència

rpstvoluntariat6JPG

Amb l’objectiu de posar en valor i difondre el treball que duen a terme les entitats i el voluntariat a Sabadell, l’Ajuntament de Sabadell, per mitjà de la Regidoria de Participació, acollirà la primera edició de la Setmana del Voluntariat, entre el 18 i el 27 d’octubre. La iniciativa també compta amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, així com d’entitats, voluntaris i voluntàries de la ciutat.

El programa inclou activitats diverses com ara tallers, exposicions, xerrades o taules rodones amb l’objectiu d’apropar a la població al món de l'associacionisme i el voluntariat. La regidora de Participació, Míriam Ferràndiz, considera que 

el motiu que ens mou a organitzar aquest programa és el de donar visibilitat i difusió del voluntariat. Aquest seguit d’activitats, però, no es podrien portar a terme sense la dedicació i participació de moltes entitats ciutadanes .

 

El tret de sortida de la Setmana del Voluntariat arribarà el dia 18, a 2/4 de 7 de la tarda, amb la presentació del vídeo #ElVoluntariatMouSBD, que recull el testimoni de diferents voluntaris i voluntàries de la ciutat. Seguidament tindrà lloc la xerrada-col·loqui Voluntariat, teixit associatiu i transformació social: entre jugadors de golf i castellers. Quan el “junts” multiplica, a càrrec d’Eduard Sala, formador i responsable de l’Àrea Social de Càritas Diocesana de Barcelona. Els setvoluntariat6dos actes es faran a l’auditori de la Biblioteca Vapor Badia (c. de les Tres Creus, 127-129).

Jornada de Transparència adreçada a les entitats

En el marc d’aquesta Setmana del Voluntariat s’ha organitzat la jornada de formació Com afecta la llei de transparència a les entitats?, que tindrà lloc el dimarts dia 25, a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart. L’objectiu és donar la màxima informació sobre la “Llei 19/2014 de Transparència, Accés a la informació pública i Bon govern” que imposa un seguit d’obligacions no només a les administracions sinó també a les entitats i associacions.

La sessió, que comptarà amb la participació de Joaquim Dorda, subdirector General de transparència, dades obertes i qualitat democràtica de la Generalitat de Catalunya, inclourà també la presentació d’una plataforma informàtica dissenyada per l’Escola de Periodisme de la UAB i promoguda per la Generalitat que dóna suport a les entitats per identificar el seu nivell de transparència pública.

La Llei 19/2014, no només inclou en el seu àmbit d’aplicació a les administracions sinó també algunes entitats i associacions privades en funció del seu nivell de vinculació amb l’àmbit públic, ja sigui pel tipus d’activitat com per l’origen dels seus ingressos.

És en aquest sentit per a Elena Hinojo, regidora de Transparència, aquesta jornada és

un pas més en el camí que compartim les entitats i l’Ajuntament, cap a una actuació pública més oberta, amb més participació, i amb el nivell de rendició de comptes que la ciutadania reclama.

Cal inscripció prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Experiències de Voluntariat

El programa, inclou, d’altra banda, testimonis en primera persona de la tasca del voluntariat que es fa a Sabadell, com és la Taula Rodona d’experiències de Voluntariat, amb la participació de voluntaris i voluntàries de la ciutat de diferents àmbits d’actuació, el dia 26 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart.

A més, en aquesta primera edició s’han programat dos tallers al Centre Cívic Creu Alta-Cal Balsach; un sobre La Gestió emocional, el dia 20 i un altre sobre Com relacionar-se de forma més eficaç a través de la comunicació, previst per al 27 d’octubre.Ambdós aniran a càrrec de Laura Rubio, psicòloga, neuropsicòloga i formadorai es faran de 6 a 8 del vespre.

La Setmana del Voluntariat també estarà present a la segona edició del MESCLA’T, un espai lúdic, reivindicatiu i de sensibilització que aplega tallers, mostra d’entitats, jocs, teatre i concerts al voltant dels drets bàsics de les persones i que tindrà lloc el 21 i 22 d’octubre. En aquest marc, el Programa municipal de Voluntariat, ubicarà un estand al passeig de la Plaça Major amb informació dels projectes i necessitats de voluntariat de les entitats de Sabadell. En aquest espai, a més, es projectarà de nou el vídeo #ElVoluntariatMouSBD.

Així mateix, del 18 i fins al 27 d’octubre es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca Vapor Badia l’exposició Es porta a dins, una mostra sensibilitzadora sobre el Voluntariat Social, de la Federació Catalana de Voluntariat Social.