PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
FEMINISMES i LGTBI

 

21
Juliol
2020

Una vintena de participants a la xerrada sobre violències masclistes amb les associacions veïnals de Sabadell

Una vintena de participants a la xerrada sobre violències masclistes amb les associacions veïnals de Sabadell

En el marc de la campanya “Sabadell, sense violències masclistes. Els veïns i les veïnes al teu costat”, ahir dilluns va tenir lloc una xerrada informativa i de sensibilització sobre violències masclistes, organitzada per l’Ajuntament i la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS).

Sota el títol “Violències masclistes, què són i què hi podem fer”, la sessió s’ha fet en format virtual i ha comptat amb l’assistència d’unes vintena de persones. D’una banda, s’ha abordat la visió social de les violències masclistes, amb la tècnica de Feminismes i LGTBI, Helen Hennessey; i a continuació l’advocada Carme Sala, com a representant del Col·legi de l’Advocacia de Sabadell a la Comissió de Seguiment del Protocol de Violències Masclistes de Sabadell, ha aportat la visió jurídica de les violències masclistes i la situació actual. A continuació, s’ha donat pas a un espai de debat i reflexió.

La xerrada va comptar també amb la participació de la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, qui va destacar el suport del teixit associatiu per treballar plegades per les dones: 

“És una prioritat fer aliances per donar respostes i facilitar espais de sensibilització que ajudin a eliminar qualsevol tipus de violències masclistes”, va assenyalar Morell.

Punt àlgid de la campanya 

La setmana passada es va acabar de repartir el material informatiu de la campanya “Sabadell, sense violències masclistes. Els veïns i les veïnes al teu costat”. S’ha fet arribar a 7.500 comunitats de veïnatge i a diversos equipaments municipals un cartell amb els telèfons de contacte dels serveis especialitzats d’atenció a les dones, una breu explicació sobre què és la violència masclista i recomanacions per saber com actuar.

Les persones que vulguin un cartell per al seu bloc de pisos poden posar-se en contacte amb la seva associació veïnal i, si aquesta no està adherida a la campanya, escriure un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

La informació també s’ha donat a conèixer a través del compte de Twitter @sbdgenere i amb l’etiqueta #NoEstàsSola.