PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

12
Novembre
2014

El passeig de la Plaça Major viurà un cap de setmana intens per celebrar la seva reobertura

Les activitats s’han organitzat comptant amb la col·laboració d’un gran nombre d’entitats de la ciutat i de manera coordinada amb els comerciants de la zona.

El proper cap de setmana el passeig de la Plaça Major celebrarà la seva reobertura amb un conjunt d’activitats lúdiques adreçades a tota la família. L’objectiu és dinamitzar tot l’àmbit com a centre neuràlgic de ciutat i posar en valor la finalització dels treballs de la segona fase d’urbanització del passeig de la Plaça Major.

Les activitats s’han organitzat comptant amb la col·laboració d’un gran nombre d’entitats de la ciutat i de manera coordinada amb els comerciants de la zona.

Tal i com destaca el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso,

després de tant anys de provisionalitat d’aquest emblemàtic espai de la ciutat la reobertura i, per tant, la recuperació del Passeig és un gran esdeveniment tant per l’àmbit central com per al conjunt de la ciutat. És per això que volem celebrar-ho de manera especial amb el veïnat, els comerciants i la ciutadania en general”. Ayuso també ha agraït “l’interès i la participació que han mostrat totes les entitats de la ciutat per prendre part en els actes de reobertura del Passeig.

Els actes començaran dissabte 15 de novembre a les 10 del matí amb una mostra d’entitats en què participaran: Agrupació Coral Talia, Societat Coral Estrella Daurada, Germandat de St. Antoni Abat (Colla Vella), Joventut de St. Antoni Abat (Colla Jove), ACF Sabadell Sardanista, Associació Sardanista Colla Sabadell, Esbart Sabadell Dansaire, Forques de Can Deu, Ball de Diables de Sabadelles i Sentinelles d’Arkemis. La mostra romandrà activa fins a les 2 del migdia i reprendrà l’activitat de 5 a 7 de la tarda.

També a partir de les 10 del mati estarà disponible la Bibliocarpa de la Xarxa Municipal de Biblioteques, on es podran consultar llibres, contes i revistes, entre d’altres.

A 2/4 d’11 del matí i fins a les 11, hi haurà una sessió de contacontes a càrrec de Rosa Maria Pi, Maria Antònia Falguera i Maria Rosa Montaner, àvies voluntàries del Mercat de Sant Joan.

A les 11 es portarà a terme un taller de reciclatge adreçat als més menuts per part d’SMATSA. En aquest taller es proposa fer un combinat de jocs construïts amb residus; com ara el joc de 3 en ratlla, el joc del Mikado, el joc del memori i una baldufa.

Mitja hora més tard el Passeig acollirà una actuació de breakdance i ball urbà a càrrec de joves de l’Espai Jove Can Rull, així com una actuació musical hip-hop a càrrec de Young King Stars (YGKSG), organitzada per l’Espai Jove de Can Puiggener.

Seguidament els petits podran participar a un taller infantil de danses tradicionals a càrrec de l’Esbart Sabadell Dansaire.

A les 12 del migdia serà el moment de l’acte central de la reobertura del Passeig, on tothom que ho desitgi podrà participar.

Tot seguit hi haurà ballada de gegants i cercavila amb els Gegants de Sabadell i Gegants de la Creu Alta, i a l’1 del migdia una ballada de country a càrrec del grup de Country del Casal de la Gent Gran de la Concòrdia - Can Borgonyó.

Ja a la tarda, a partir de les 4, la plaça del Doctor Robert acollirà la “Festa de l’amic” amb l’Esplai la Ganyota de la UES.

A les 6 tindrà lloc un ball de bastons a càrrec de la Colla de Bastoners de Sabadell i a 2/4 de 7 de la tarda una actuació dels Castellers de Sabadell.

Per acabar les activitats del dia, a les 7 de la tarda hi haurà tabalada i lluïment a càrrec de Forques de Can Deu, Ball de Diables de Sabadell i Sentinelles d’Arkemis.

Pel que fa a diumenge, 16 de novembre, el Passeig acollirà activitats esportives obertes a la participació, durant tot el matí, entre les 10 i les 2 del migdia. Així, s’han programat: exhibicions de miniping-pong (Falcons Sabadell A.E.), minitennis (Club de Tennis Sabadell), bitlles catalanes i malabars (Consell Esportiu de Sabadell), handbol 4x4 (Handbol Pau Casals), esgrima (Club d’Esgrima Sabadell - Jaume Viladoms), escacs (Societat Coral Colon) i un inflable per a infants (ENDEKA).

També s’han previst: exhibicions de karate, aikido i zumba (Club Esquaix Malibú Esportiu), de gimnàstica rítmica (Club Gimnàstic Catalunya), de zumba (Piscines Municipals Joan Serra), classe de tai-txi (Gimnàs Municipal), masterclass de zumba (Gimnàs Municipal) i actuació de hip-hop (Club Natació Sabadell).

Ja a partir de les 12 i fins a les 2 del migdia, a la plaça del Doctor Robert, hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola a càrrec d’ACF Sabadell Sardanista.

Les activitats es reprendran a les 6 de la tarda amb l’actuació del Centro Regional de Murcia. A 2/4 de 7 tindrà lloc l’actuació a càrrec del Centro Cultural Andaluz Hermandad Virgen de Gracia; a les 7 el concert de gaites del Centro Galego Nós; a 2/4 de 8 del vespre l’actuació de la Coral Estrella Daurada; a les 8 l’actuació de la Coral de Gent Gran Amics de l’Acordió i a 2/4 de 9 de la nit la cantada a càrrec de l’Hermandad Ntra. Sra. del Rocío.

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags espai públic, passeig de la Plaça Major, urbanisme