PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

RESIDUS

 

MOBLES I ESTRIS VELLS

Es consideren mobles i estris vells voluminosos aquells productes que per la seva grandària i les necessitats de tractament no poden lliurar-se en els contenidors. Inclou fustes, mobles, persianes, somiers, sofàs, matalassos, catifes, ferralla i electrodomèstics de grans dimensions. 

La generació d'aquests residus ha anat creixent en els darrers anys. Per prevenir aquests residus i allargar-ne la vida útil, és important escollir productes duradors, fer un ús i manteniment adequat, reparar, restaurar...

Si els objectes estan en bon estat, pots entregar-los a entitats socials que els puguin donar un segon ús, establiments dedicats al mercat de segona mà o intercanviar-los en mercats específics. Si no, recordeu que teniu dues opcions gratuïtes per desfer-vos dels objectes voluminosos:

 • Porta’ls a un Punt Blau (deixalleries municipals). A Sabadell n’hi ha dos:

         Estan oberts tots els dies de l’any, de dilluns a dissabte, de 8 a 20 h, i els diumenges i festius, de 9 a 14.30 h.

 • Truca al telèfon gratuït 900 22 22 34, de dilluns a divendres, per activar el servei de recollida municipal. L'horari d’atenció telefònica és de 8 a 18 h, excepte els mesos de juliol i agost de 8 a 15 h, i acorda un dia i un punt de recollida. En aquest cas, els ciutadans han de deixar els mobles al carrer el dia que hagin acordat i l’empresa concessionària els passa a recollir.

Recorda!  En cap cas es poden abandonar els mobles i objectes voluminosos al costat dels contenidors.

 Tw CampanyaMobles 2023

 Si fas servir el servei de recollida de mobles o estris vells, pots obtenir bonificacions en la taxa de residus

El 5% de bonificació si has utilitzat el servei de recollida de mobles trucant al 900 222 234, un mínim de 2 vegades en mesos diferents. La bonificació per l'ús del servei s’aplica directament en el rebut (no cal sol·licitar-la ni acreditar-la a l’Ajuntament). Es té en compte l’ús efectuat entre l’1 de gener i el 31 de desembre de l’any anterior.

On van a parar els mobles i estris vells recollits ?

Els mobles i estris vells voluminosos es duen al Punt Blau I on es fa un servei de triatge.

El destí final són els gestors específics (recuperadors de ferralla i de fusta) i la planta de tractament de voluminosos.

Per què reciclem els mobles i estris vells?

La gestió adequada dels mobles i estris vells garanteix que els metalls i altres materials contaminants no arribin a abocadors incontrolats i al medi ambient. S’evita el risc per la salut de les persones, la contaminació del sòl i dels recursos hídrics i l’afectació a la flora i fauna.

 • El reciclatge permet reintroduir matèries al sistema productiu per a obtenir nous productes; fet que estalvia matèries primeres i consum energètic Què obtenim?
  • Fusta i derivats: matèria primera per produir plaques de conglomerat per a mobles; combustible per a calderes.
  • Sofàs i catifes: fustes, material tèxtil.
  • Matalassos: molles i altres objectes metàl·lics, elements aïllants, filtres industrials.
  • Ferralla: nous elements metàl·lics.
  • Electrodomèstics de grans dimensions: peces de metall, plàstics.