PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

RESIDUS

 

TÈXTIL

Els productes tèxtils i, en particular, la roba, el calçat i alguns complements assimilables, esdevenen un dels principals residus generats per la societat actual.

Aquests productes satisfan necessitats vitals i funcionals. No obstant això, el model actual de disseny, fabricació i consum de roba (fast-fashion) ha comportat la necessitat de renovar l’armari i comprar constantment noves peces d’acord amb les últimes tendències de la moda o per la baixa qualitat que tenen. Això ha comportat un increment continuat en la generació dels residus tèxtils. 

Recorda!  Els contenidors de recollida selectiva (envasos lleugers, paper i cartró, vidre, residus orgànics o resta) distribuïts per la ciutat no admeten aquest tipus de residu. 

Contenidor Roba

L’any 2020 es van recollir 17.561 tones de residus municipals tèxtils a Catalunya, només un 10,6% del total de residus tèxtils generats.

Què es pot fer amb els productes tèxtils?

  • Fes peces noves o customitza'ls.
  • Repara o comparteix la roba que no fas servir amb familiars i amistats. 
  • Guarda’ls i porta’ls a un mercat d’intercanvi o de segona mà.
  • Posa’ls en una bossa i porta’ls a les deixalleries municipals.
  • Posa’ls en una bossa i diposita’ls en un dels contenidors específics destinats a la recollida de tèxtil, que pots trobar distribuïts per la ciutat. Consulta les ubicacions al mapa

Mostar mapa Obrir el mapa

 Atenció!  No deixis mai la roba o el calçat fora dels contenidors. Si trobes els contenidors plens, avisa el servei de recollida, per mitjà del telèfon gratuït 900 73 01 29, i se solucionarà al més aviat possible.

On van a parar els nostres residus tèxtils?

On van a parar els nostres residus tèxtils?

La recollida selectiva de la roba la gestiona la Fundació Formació i Treball.

La roba recollida es destria i la que està en bon estat es destina a programes d’entrega social i a la venda, allargant la seva vida útil. La roba que no està en bon estat, però que és feta de materials reciclables, com ara el cotó, és reciclada en altres productes com a material d’aïllament o draps industrials. Finalment, el restant es porta a plantes de valorització energètica.

Per què reciclem els productes tèxtils?

Per què reciclem els productes tèxtils?

La indústria tèxtil és altament consumidora de recursos, principalment aigua i energia, i un gran generador de residus i emissions.