PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

RESIDUS

 

VIDRE

El vidre és una substància inerta i fràgil, composta de silicats no cristal·litzats, transparent i amorfa, que s’utilitza, entre altres, per envasar líquids i productes. El vidre nou és 100% reciclable.

  Què s'hi pot llençar?

Ampolles i pots de vidre sense taps o suros.

Recorda!  Els taps metàl·lics dels pots de vidre s’han de dipositar al contenidor groc, ja que es consideren envasos lleugers. Els taps de suro s’han de posar al contenidor marró, com a resta orgànica.

  No s'hi pot llençar: gots, copes de vidre i plats trencats, vidre pla, miralls, restes de ceràmica, bombetes, fluorescents...  Aquests residus s’han de dur a les deixalleries. Si els envasos de vidre han contingut medicaments, s’han de dipositar als contenidors específics que hi ha a les deixalleries o a les farmàcies (punt SIGRE).

On van a parar els nostres envasos de vidre ?

On van a parar els nostres envasos de vidre?

El vidre recollit es duu a una planta de reciclatge, ubicada a Mollet del Vallès, on es neteja, s’extreuen els cossos estranys i es tritura fins a convertir-lo en pols.

Per què reciclem el vidre ?

Per què reciclem el vidre ? ?

El vidre recollit s’utilitza com a matèria primera per a fabricar nous envasos de vidre.

S’evita l’extracció de noves matèries primeres i l’erosió del sòl, es minimitza les emissions de CO₂ a l’atmosfera i s’estalvia energia en la fabricació de nous envasos de vidre. Alhora, es contribueix a reduir el ritme de creixement dels abocadors.

Aquesta introducció del recurs a la cadena productiva esdevé un bon exemple d’economia circular.