Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible
Es tracta de garantir que tothom tingui a l’abast una dieta saludable i nutritiva durant tot l’any.
Aquest ODS demana erradicar la desnutrició i combatre la mala alimentació, que és origen de malalties. També s’ha d’assegurar la sostenibilitat dels sistemes de producció d’aliments, aplicar-hi pràctiques agrícoles sostenibles, adoptar mesures perquè els mercats de productes bàsics alimentaris i els seus derivats funcionin correctament, i fomentar nous models agroalimentaris sostenibles, sans i justos arreu del món.
Més informació sobre l'ODS 2 [+]
PROJECTES I ACCIONS RELACIONADES A SABADELL
- Pla de gestió agroforestal de la finca municipal de Can Gambús (2017)
- L'horta a Sabadell
- Activitats dels mercats de Sabadell amb les escoles per fomentar una alimentació saludable
- Activitats a les escoles sobre hàbits saludables i alimentació
- Informació sobre el malbaratament alimentari
- Participació al projecte FOODe (accelerar el creixement d'iniciatives d'agricultura urbana)
- Parc agrari de Sabadell
- Rebost solidari de Sabadell
INDICADORS
- Joves de 16 anys amb sobrepès: 18 % (2021)
- Joves de 16 anys amb obesitat: 4 % (2021)
- Enquestes d’hàbits de salut dels joves de Sabadell
- Pes del sector primari: 0,1 % de la facturació total de les societats mercantils (2022)
- Hectàrees destinades a conreu per cada 100 habitants: 0,23 ha (2019)
- Superfície dedicada a conreus: 438 ha (2022)
- Superfície agrícola dedicada a agricultura ecològica: 0,56 % (2019)
< ODS 1 | ODS 3 > |