PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  29
  Desembre
  2017

  Un total de 364 persones podran formar-se i ser contractades amb els programes d’ocupació del 2018

  L’acte de cloenda dels projectes de formació i treball s’ha celebrat avui amb la participació de 189 persones

  Un total de 189 participants en els programes de formació i treball de l’Ajuntament de Sabadell han rebut un diploma que acredita el seu pas per aquests projectes. L’acte de cloenda celebrat avui ha comptat amb la participació del tinent d’alcalde de l'Àrea de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, Joan Berlanga i el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro. Es tracta dels projectes emmarcats en el programes de Formació i Treball i de Treball als Barris del Servei d’Ocupació de Catalunya i Plans d’Ocupació de la Diputació de Barcelona.

  El relleu a aquestes persones que ara finalitzen el prendran altres participants en els programes que tot just s’han aprovat per poder executar de forma esglaonada durant el 2018. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sabadell va aprovar ahir l’acceptació de dues subvencions del SOC que sumen més de 3,7 milions d’euros per poder formar i contractar 364 persones més.

  La primera subvenció de 1.678.452,03€ va destinada a la realització del programa Treball i Formació per beneficiar 124 persones aturades amb contracte d’entre 6 i 12 mesos. Aquest programa està adreçat a persones que hagin exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi, persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció i també s’estrena una altra línia específica per a dones. L’altra subvenció, de 2.077.564,60€ és destina als projectes Treball als Barris del Sud (Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda, Les Termes) i Treball als Barris del Parc Fluvial del Ripoll. Un total de 240 persones veïnes d’aquestes zones podran participar-hi. En funció del programa poden tenir una durada de fins a 12 mesos.

  L’objectiu és formar i contractar persones en atur que tenen dificultats afegides o especials a l’hora de trobar feina a la vegada que fan obres i serveis d’interès general i social pel conjunt de la ciutat. Com indica el tinent d’alcalde, Joan Berlanga “amb aquests programes s’intenta ajudar a fer més fàcil el camí de tornada al mercat laboral de persones que tenen més risc d’exclusió laboral o social proporcionar-los l’experiència laboral en entorns real de treball i la qualificació necessària”.

  En el cas del programes que ara finalitzen han participat persones majors de 45 i 55 anys sense cap prestació. Altres projectes com les cases d’oficis estan dissenyats específicament per a joves, que signifiquen per a algunes de les persones participants la seva primera oportunitat laboral. El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro afirma que “aquestes accions han de servir per avançar en la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, en la coresponsabilitat entre dones i homes, la no discriminació i l’eradicació de les diferències de gènere”.

  Especialitats

  Els programes que es tanquen al desembre han inclòs diferents especialitats que van des de construcció, pintura, hostaleria, neteja d’equipaments, fusteria, atenció al ciutadà, jardineria, dinamització esportiva, manteniment, auxiliar de la llar, biblioteques, mainaderes neteja viaria, instal·lacions, atenció a la infància, horticultura ecològica, producció multimèdia, xarxes, eficiència energètica a més de suport tècnic i administratiu. La majoria d’aquestes especialitats es repetiran durant 2018.

  Contractació de persones

  Ja s’han tancat els processos de selecció de les persones que participaran en part dels programes de formació i treball que es desenvoluparan durant la primera meitat de l’any 2018 i alguns fins i tot ja s’han posat en marxa avui mateix. Per la resta de les convocatòries que puguin sorgir el proper any convé estar inscrit a l'OTG, ja que és des d'on es deriven les persones usuàries a l’Ajuntament. Només algunes convocatòries es publiquen exclusivament a la Borsa de treball, www.sabadelltreball.cat . El requisit fonamental per participar és estar en atur. Però en funció de cada programa també n’hi ha d’altres. Cada convocatòria marca les característiques del perfil d’entrada.

  Vídeos relacionats

  Categories Formació Ocupacional, Economia i treball, Treball Tags ocupació, Servei d'Ocupació de Catalunya, treball i empresa