PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

AIGUA

17
Juliol
2020

Comencen les obres per garantir les reserves d’abastament d’aigua durant la urbanització del Parc de les Aigües

La renovació de la canonada d’aigua anomenada Cerdanyola, entre l’avinguda de Rafael Casanova i el dipòsit de Can Llong, afectarà el trànsit de la zona

Comencen les obres per garantir les reserves d’abastament d’aigua durant la urbanització del Parc de les Aigües

Aigües Sabadell començarà el dilluns 20 de juliol les obres de renovació del tram de la canonada de subministrament d’aigua potable provinent de Cerdanyola, entre l’avinguda de Rafael Casanova i el dipòsit d’aigua d’Aigües Sabadell a Can Llong. Es tracta d’una de les aportacions d’aigua més importants de la ciutat i artèria principal de la xarxa de distribució. Amb l’operació es vol garantir el subministrament d’aigua quan Aigües Ter Llobregat buidi el seu dipòsit de Can Llong per fer unes tasques de manteniment, durant les obres d’urbanització del Parc de les Aigües, i per a possibles avaries futures. L’actuació es perllongarà fins a finals de novembre i comportarà afectacions al trànsit de la zona.

La urbanització del Parc de les Aigües afectarà al dipòsit que l’empresa Aigües Ter Llobregat té a Can Llong, el qual garanteix el 80% de la reserva disponible d’abastament a Sabadell, en cas d’avaria a la xarxa. Coincidint amb els treballs d’urbanització del Parc, aquest dipòsit serà objecte d’algunes actuacions de reparació, que el deixaran sense servei durant aproximadament mig any.

Paral·lelament, però, en aquest turó del parc s’ubica un altre dipòsit, en aquest cas d’Aigües Sabadell, que s’alimenta del bombament d’Aigües de Barcelona a través de la canonada coneguda amb el nom de Cerdanyola. Els darrers temps, i d’acord amb el Pla director d’abastament d’aigua potable 2017-2031, la canonada s’ha renovat en bona part dels seus trams, però quedava pendent substituir el tram entre l’avinguda de Rafael Casanova i el dipòsit de Can Llong de la companyia d’aigües.

L’Ajuntament i Aigües Sabadell van signar un conveni de col·laboració per renovar aquest tram. El conveni preveu una aportació municipal d’1 milió d’euros.

Afectacions a la mobilitat

Les obres es duran a terme en diferents fases i comportaran incidències en la mobilitat de la zona, amb talls i desviament del trànsit, afectació del pas de vianants i eliminació temporal de línies d’estacionament. L’organització en diferents fases permetrà reduir l’impacte en la mobilitat i les molèsties al veïnat. L’Ajuntament i Aigües Sabadell han començat a informar els habitatges de les zones afectades i continuaran  fent-ho a mesura que s’aproximi l’inici de les fases d’obra.

Les primeres actuacions afectaran la mobilitat del carrer d’Arcàdia, des de l’avinguda de Lluís Companys i la Serra d’en Camaró en una primera fase fins a mitjan agost, i des del carrer de la Serra d’en Camaró fins al carrer d’Adriana, en una segona entre la segona quinzena d’agost fins a pràcticament finals de setembre.

Les obres, des de finals de setembre fins a la meitat d’octubre, també afectaran l’interior del parc de Catalunya, ja que la canonada passa per la zona sud del parc, des de la cruïlla de l’avinguda de Prat de la Riba amb Rafael Casanova fins a l’avinguda de Lluís Companys.

Al novembre, la fase final de l’operació, més propera al dipòsit de Can Llong, afectarà la mobilitat dels carrers de Mauritània i d’Apúlia.

Categories Aigua, Urbanisme i Habitatge Tags Cassa, Parc de les Aigües, subministrament d'aigües