PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

AIGUA

07
Maig
2014

El Ple municipal aprova l’actualització del pla director d’utilització d’aigües externes a la xarxa de distribució d’aigua potable

El Ple municipal del mes de maig va aprovar ahir la revisió i actualització del Pla director d’utilització d’aigües externes a la xarxa de distribució d’aigua potable de Sabadell període 2014-202

El Ple municipal del mes de maig va aprovar ahir la revisió i actualització del Pla director d’utilització d’aigües externes a la xarxa de distribució d’aigua potable de Sabadell període 2014-2024. La proposta es va aprovar per majoria amb els vots a favor de PSC, PP, ES, ICV, EUiA i el regidor no adscrit, Antonio Vega. El grup de CIU hi va votar en contra.

La revisió, que actualitza el Pla inicial, aprovat pel Ple l’octubre del 2004, permetrà analitzar la situació legal de les captacions d'aigua no apta per al consum humà i potenciar l'ús d'aigües regenerades per fer-les servir per regar els parcs municipals, per a l'ompliment de piscines municipals, la neteja de carrers i la utilització industrial i domèstica en els casos que sigui possible. D’aquesta manera, es disminuirà el consum d'aigua apta per al consum humà i s’afavorirà la sostenibilitat, ja que el fet d'utilitzar un recurs hídric propi comporta que es deixi d'utilitzar un recurs natural i s'aconsegueixi tancar, el màxim possible, el cicle de l'aigua. Més informació a http://sabadell.cat/ca/noticies-municipals/30208-la-utilitzacio-daiguees-externes-a-la-xarxa-de-distribucio-daigua-reduira-considerablement-lus-daigua-potable-per-al-funcionament-de-la-ciutat

Altres punts tractats dins la part resolutiva de la sessió plenària van ser:

 • Aprovar el tercer expedient de modificació del pressupost prorrogat 2013 per a l’exercici 2014, segons annex I (suplements de crèdit i crèdits extraordinaris i transferències de crèdit). Aprovat per majoria:
  • A favor: PSC
  • En contra: CiU, ES, EUiA
  • Abstenció: PP, ICV, regidor no adscrit
 • Aprovar inicialment, per segona vegada,  la Modificació puntual del Pla general municipal d'ordenació de Sabadell a l'àmbit del Riu Ripoll, MPG-80. Aprovat per majoria absoluta:
  • A favor: PSC, CIU, PP
  • En contra: ES
  • Abstenció: ICV, EUiA, regidor no adscrit
 • AUTORITZAR a l'empresa concessionària del contracte de gestió de servei públic: SERVEIS DE NETEJA DE L'ESPAI PÚBLIC, RECOLLIDA I TRASLLAT DELS RESIDUS SÒLIDS URBANS, DEIXALLERIES  I ALTRES SERVEIS COMPLEMENTARIS DEL MUNICIPI DE SABADELL, per tal que dugui a terme l'adquisició dels vehicles, maquinaria i d'altres bens i equips descrits en el contracte-programa que s'aprova per un import total de 14.893.005,81 euros, IVA no inclòs, així com l'aprovació de la despesa pluriennal que comportarà la seva financiació a deu anys d'acord amb el Pla d'amortització elaborat i que afectarà als exercicis entre el 2015 i el 2024. Aprovat per majoria:
  • A favor: PSC
  • En contra: CIU, EUiA
  • Abstenció: PP, ES, ICV i regidor no adscrit

 Part deliberativa i de control

A la part deliberativa i de control, la sessió va donar llum verda a una proposició del grup municipal d’Esquerra Unida i Alternativa a favor de l’elaboració d’un Pla de millora social als barris de Sabadell. La proposta es va aprovar per majoria amb els vots a favor de CiU, PP, ICV i EUiA. Els grups del PSC i ES s’hi van abstenir.

Consultar acords proposició d’EUiA a favor de l’elaboració d’un Pla de millora social als barris de Sabadell      

El Ple també va aprovar per majoria una proposició de Convergència i Unió per tal de posar els centres cívics a disposició de les entitats de la ciutat. La moció va rebre el vot favorable del PSC, CIU, ES, ICV i EUiA. El PP s’hi va abstenir.

Consultar acords proposició de CiU per tal de posar els centres cívics a disposició de les entitats de la ciutat

Així mateix, es va donar llum verda per unanimitat a una proposició d’Entesa per Sabadell a favor de rehabilitar i donar ús als antics habitatges dels mestres.

Consultar acords proposició d’ES a favor de rehabilitar i donar ús als antics habitatges dels mestres

Per últim, el Ple va aprovar una proposició del Partit Socialista de Catalunya, Entesa per Sabadell, Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa per sol·licitar la implicació del consistori en la celebració de la primera onada de Multireferèndum, el 25 de maig de 2014. La proposta es va aprovar per majoria amb els vots dels grups proposants i de CIU i l’abstenció del PP.

Consultar acords proposició del PSC, ES, ICV i EUiA per sol·licitar la implicació del consistori en la celebració del Multireferèndum

Categories Aigua, Transició Ecològica Tags aigua, Ple municipal