PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

AIGUA

08
Juny
2018

L’Ajuntament obre diligències per esbrinar el responsable d’un abocament incontrolat al riu Sec

El vessament es va produir ahir al vespre, durant la neteja d’uns dipòsits

L’Ajuntament obre diligències per esbrinar el responsable d’un abocament incontrolat al riu Sec

Tal com estipula l’Ordenança municipal d'abocaments d'aigües residuals a la xarxa de clavegueram, l’Ajuntament ha obert diligències per esbrinar la responsabilitat d’un abocament incontrolat que es va produir ahir al vespre al riu Sec.

L’actuació municipal va començar cap a ¼ de 8 del vespre, quan la Policia municipal va saber que el riu Sec baixava de color vermell a l’alçada de l’Aeroport. Es va actuar ràpidament i es va poder determinar que aquesta coloració era conseqüència de la neteja d’uns dipòsits del camp d’aviació.

Aquesta neteja va comportar que l’aigua del riu baixés durant una hora d’aquest color, ja que el sistema de recollida de les aigües en aquest punt no està connectat al clavegueram, sinó que ho fa directament al sistema de la xarxa de pluvials.

El color vermell prové de l’òxid de ferro i no és tòxic per a la vegetació, els animals i les persones. Aquest component el fan servir els avions dels Bombers per distingir les zones del bosc que han rebut un tractament durant un incendi.

El tinent d’alcalde i el regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha manifestat que

tenir cura del rodal i del medi ambient és una prioritat per al nostre Govern, per això estem atents a l’ús responsable que en fem conjuntament.

I ha afegit que

ara el consistori demanarà explicacions per aquest abocament i farà que es revisi el protocol d’actuacions en relació amb la neteja d’aquests dipòsits.

Categories Aigua, Transició Ecològica Tags Policia Municipal, riu Sec, sostenibilitat