PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

AIGUA

22
Març
2022

Sabadell destaca la seva aposta per l’ús d’aigua regenerada en el marc del Dia Mundial de l’Aigua

L’aigua regenerada s’utilitza a la ciutat pel reg de zones verdes, la neteja de carrers i la descàrrega dels aparells sanitaris

Sabadell destaca la seva aposta per l’ús d’aigua regenerada en el marc del Dia Mundial de l’Aigua

Avui, 22 de març, Sabadell celebra el Dia Mundial de l’Aigua amb l’objectiu d’incentivar i actuar per un ús eficient d’aquest recurs. En aquest marc, l’Ajuntament destaca la seva aposta per la substitució de l’aigua potable per aigua no potable i regenerada en els usos que són permesos, com són el reg de zones verdes, la neteja de carrers o la descàrrega dels aparells sanitaris.

Actualment, la ciutat disposa d’una xarxa de distribució d’aigua no potable i regenerada que subministra uns 112.000 m3 a l’any. Per exemple, al polígon de Sant Pau de Riu Sec es subministra aigua regenerada per la descàrrega dels aparells sanitaris del centre comercial i el reg de zones verdes. A més, hi ha un punt de càrrega de camions cisterna per a la neteja de carrers. Aquesta instal·lació suposa un estalvi de 25.000 m3 d’aigua potable.

El consum mitjà domèstic a Sabadell és de 98 litres per habitant i dia, el que suposa uns 8.000.000 de metres cúbics a l’any. Tot i que es considera un consum baix, per sota de la mitjana a l’Àrea metropolitana, s’ha de continuar treballant per utilitzar l’aigua de la forma més eficient possible. És per això que és important seguir aquestes bones pràctiques a casa per tal de disminuir el consum:

  • Tancar bé les aixetes i arreglar les que gotegin
  • Fer servir airejadors o reductors de cabal
  • Tancar l’aixeta quan no es faci servir l’aigua
  • Utilitzar cisternes de doble càrrega
  • Dutxar-se en comptes d’omplir la banyera
  • Utilitzar els rentaplats i la rentadora quan estiguin plens
  • No descongelar aliments sota l’aixeta
  • Aprofitar l’aigua de bullir per a regar les plantes (millor si són autòctones)

Dia Mundial de l’Aigua

El 22 de març és el Dia Mundial de l’Aigua, data declarada per l’Assemblea General de les Nacions Unides, que té per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre una correcta gestió de l’aigua, un bé públic i escàs, que cal apreciar i conservar entre tots i totes i que s’enfronta a grans reptes com és el del canvi climàtic.

Tot i que gairebé tres quartes parts la superfície del planeta està coberta d’aigua, només un 3% és aigua dolça. D’aquesta, l’1,74% es troba en forma de gel a les glaceres i als casquets polars. Si es resta l’aigua atmosfèrica, la que forma part dels éssers vius i la de constitució dels sòls, només queda un 0,007% d’aigua disponible per als éssers humans. Per tant, és essencial que la utilitzem sota criteris d’estalvi i que després la gestionem de la manera més eficient possible.

L’Ajuntament de Sabadell s’ha adherit també al Dia Mundial de l’Aigua 2022 promogut per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’incentivar i actuar per un ús eficient de l’aigua. En aquesta adhesió, conjuntament amb l’ACA i l’AMB s’ha elaborat un portal interactiu de recursos virtuals adreçats a la ciutadania anomenat L'Aigua per a mi.

 

Categories Aigua, Transició Ecològica Tags Aigua, Dia Mundial Aigua, Sostenibilitat