PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

AIGUA

23
Març
2022

Un projecte de descarbonització de l’aigua impulsat per l’Ajuntament de Sabadell i Aigües Sabadell, Premi de l’Aigua 2022

Biotop és un dels grans projectes de ciutat, que opta a rebre finançament europeu a través dels Next Generation

Un projecte de descarbonització de l’aigua impulsat per l’Ajuntament de Sabadell i Aigües Sabadell, Premi de l’Aigua 2022

L’Associació Catalana d’amics de l’Aigua (ACAA) ha atorgat el seu Premi de l’Aigua 2022 al projecte integral Biotop, impulsat per l’Ajuntament de Sabadell i Aigües Sabadell. Ahir al vespre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, es va celebrar l’acte de lliurament del premi a la seu de l’associació, a Barcelona. Mar Molina, regidora de Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament de Sabadell; i Xavier Cabanillas, Director General d’Aigües Sabadell, han recollit el guardó.

Biotop és el projecte integral que pretén descarbonitzar l’activitat del cicle integral de l'aigua i fomentar la transició ecològica, digital i justa a la ciutat. El Biotop, que està clarament alineat amb les directives de la UE de sostenibilitat i transició ecològica, s'estructura en 3 eixos (planeta, persones i digitalització) i compta amb 10 iniciatives (energia neta, reducció de residus, aigua circular, ciutat verda, mobilitat sostenible, Green Jobs, talent verd, prevenció de la salut, tarifa social, eficiència i digitalització) i 28 projectes concrets. És un dels grans projectes de ciutat, que opta a rebre finançament europeu a través dels Next Generation.

El principal objectiu, a més de descarbonitzar el cicle de l'aigua a Sabadell, és que contribueixi a “generar vida” (energia neta, aigua i recursos regenerats, aire net...) i valor (model de gestió sostenible, transparència, ocupació verda...), que potenciï la interacció amb la ciutadania i l'entorn amb aliances amb administracions i entitats locals. En definitiva, que la ciutat de Sabadell sigui un exemple pioner d'aplicació de les directives marc europees de l'aigua i l'economia circular.

En paraules de la regidora, Mar Molina,

“estem orgullosos d’aquest reconeixement al Biotop, un projecte de ciutat que situa el cicle integral de l’aigua com a motor de transició ecològica i digital. Amb aquesta iniciativa, Sabadell és un exemple pioner d’aplicació de les directives europees de l’aigua i l’economia circular”.

Premi de l’Aigua 2022

Amb el Premi de l’Aigua, l'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua pretén estimular, de forma no dinerària, totes aquelles iniciatives, actuacions o trajectòries que tinguin la voluntat de millorar la relació de la població catalana amb l'aigua i el seu entorn natural.

Categories Sabadell 2030, Aigua, Transició Ecològica Tags Premis de l'Aigua, Sostenibilitat